ΜΠΑΣΚΕΤ
Τέταρτη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα
Μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Βαλένθια σε παράσταση για ένα ρόλο και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση (90-73).

Στις τέσσερις σερί επιτυχίες πλέον η ομάδα του Εργκίν Αταμάν που συνεχίζει να βελτιώνεται, να παίζει καλύτερα στην επίθεση και να δείχνει πως βαδίζει στο σωστό μονοπάτι.
Ο Κώστας Σλούκας με τον Τζέριαν Γκραντ έκαναν την αρχή, πριν αναλάβουν δράση ο Ντίνος Μήτογλου με τον Ματιάς Λεσόρ, σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε 9/13 τρίποντα στο 13ο λεπτό και έκλεισε την βραδιά με 60.6% στο δίποντο και 19 ασίστ για 10 λάθη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-18, 49-35, 72-53, 90-73.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 1 (5 ριμπάουντ), Σλούκας 12 (4/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη), Γκραντ 13 (3/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Ναν 5 (1/6 τρίποντα), Λεσόρ 17 (6/8 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 11 (3/4 τρίποντα), Μήτογλου 14 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ), Μαντζούκας 9 (3/3 τρίποντα).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μουμπρού): Χάρπερ 9 (1/5 τρίποντα), Κλαβέρ, Πουέρτο 5 (1), Ρέουβερς 6, Πραντίγια 3, Λόπεθ – Αροστέγκι 8 (2), Τζόουνς 8 (10 ασίστ, 2 λάθη), Ίνγκλις 2 (1/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 λάθη), Τουρέ 8 (4/5 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Ρόμπερτσον 3 (0/4 σουτ, 3/4 βολές), Ντέιβις 5 (2/7 δίποντα, 1/1 βολή), Οτζελέγιε 16 (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές).
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 20/33 δίποντα, 12/29 τρίποντα, 14/21 βολές, 32 ριμπάουντ (23 αμυντικά + 9 επιθετικά), 19 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη, 2 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 20/38 δίποντα, 5/20 τρίπονατ, 18/21 βολές, 34 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 12 επιθετικά), 21 ασίστ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη, 2 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός AKTOR αφήνει το ΟΑΚΑ μετά από τρία σερί παχνίδια, δεδομένου πως δοκιμάζεται στην Stark Arena απέναντι στην Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (30/11, 21:45). Από την άλλη, η Βαλένθια επιστρέφει στη Fonteta για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια (1/12, 21:30).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Nαν ενόψει της νέας σεζόν: «Αφήσαμε κάτι πέρυσι και περιμένουμε να το κάνουμε δικό μας»

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας του και ο ηγέτης της ομάδας, Κέντρικ Ναν, μίλησε για αυτή την περίοδο, τους νέους παίκτες αλλά και τους στόχους που θέτει, ενόψει της νέας σεζόν.
Ο Κέντρικ Ναν πρωταγωνιστεί στο βίντεο που δημοσίευσε ο Παναθηναϊκός, με στιγμές από την προπόνηση της ομάδας και ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως είναι… πεινασμένος ενόψει της νέας σεζόν και ανέφερε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του, θέλουν να δώσουν καλό θέαμα στους φίλους της ομάδας.
Ο Κέντρικ Ναν μίλησε…
Για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας: «Οι πρώτες μέρες κυλούν καλά. Έρχονται παίκτες, μπαίνουν στην προπόνηση, εξοικειώνονται με την ομάδα, μαθαίνουν το σύστημα, μαθαίνουν τα plays μας. Δουλεύουμε στην χημεία μας. Οπότε η πρώτη εβδομάδα μέχρι τώρα είναι καλή».
Για το τι περιμένει περισσότερο από τη νέα σεζόν: «Απλώς περιμένω να ξεκινήσουμε. Είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν, θα είναι η τρίτη μου και είμαστε “πεινασμένοι”. Είμαστε “πεινασμένοι”. Αφήσαμε κάτι… στο τραπέζι την περασμένη σεζόν και περιμένουμε να το κάνουμε δικό μας φέτος. Οπότε είμαστε έτοιμοι».
Για τους νέους στόχους: «Ίδιοι στόχοι, κάθε χρόνο. Το πρωτάθλημα. Τίποτα λιγότερο».
Το μήνυμά τους στους οπαδούς: «Πάμε οπαδοί του Παναθηναϊκού! Είστε έτοιμοι για ακόμα μία σεζόν; Όλοι είναι ξεκούραστοι, είμαστε έτοιμοι. Καλύτεροι από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε, να σας δώσουμε καλές εμφανίσεις και κυρίως να κερδίζουμε».
NATIONAL LEAGUE 1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

Με τον Εθνικό Λειβαδιάς θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μολφέτας τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες προπονείτο με την Παναχαϊκή η οποία μάλιστα του έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει.
Ο Μολφέτας δεν ήθελε να κατέβη στη NL2 κι έτσι είπε το ναι στους ανθρώπους της Λειβαδιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει εναντίον της αγαπημένης του ομάδας τον Απόλλωνα, όπως και κατά των Προμηθέα 2014 και Γλαύκου/Έσπερου, αφού ο Εθνικός μετέχει στον ίδιο όμιλο της NL1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Σε φουλ ρυθμούς καθημερινής δουλειάς βρίσκεται ο Γλαύκος/Έσπερος ενόψει της παρουσίας του και πάλι μετά από χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (NL1).
Σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση στην οποία ακόμη και ο στόχος της επιβίωσης απαιτεί επί της ουσίας πρωταγωνιστικό ρόλο και πορεία, κάτι που ξέρουν πολύ καλά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας.
Ένα από τα βασικά αγωνιστικά «εργαλεία» στη διάθεση του κόουτς Κώστα Ρουμελιώτη είναι ο πολύπειρος γκαρντ Χρήστος Καφέζας που μίλησε στην «Match» για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τι στόχους θα έχει η ομάδα στη σεζόν που έρχεται.
– Πώς βαδίζει η προετοιμασία μέχρι στιγμής για μια ομάδα που δεν έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της;
«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και βρισκόμαστε στην 2η εβδομάδα. Έχουμε ακόμα 5 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε σχεδόν τον ίδιο κορμό παικτών με πέρυσι και έχουν γίνει μόνο δύο προσθήκες πολύ έμπειρων, που έχουν ήδη αρχίσει να εγκλιματίζονται με την ομάδα και τα θέλω του coach.
Δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την έναρξη του πρωταθλήματος».
– Πώς νιώθεις για τη νέα σεζόν;
«Είναι η πρώτη χρονιά της Ένωσης στην National League 1 και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας. Όσο για μένα, βασική επιδίωξη είναι να είμαι –όπως και όλοι στην ομάδα- υγιής και να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ την ομάδα.
Η νέα κατηγορία είναι μια πρόκληση για όλους μας με την ομάδα εννοείται να είναι πάνω απ’ όλα».
– Ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης και πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της NL1;
«Θα είναι ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες και όμορφα τοπικά ντέρμπι, εμείς θέλουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, να διεκδικούμε την νίκη και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».
Μίλτος Σπυρόπουλος