Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Θετικός ο αντίκτυπος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας ILCA4 στο Αίγιο (pics)

Τους αγώνες παρακολούθησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Published

on

Με αξιόλογη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 2022 για αθλητές από 12 έως 17 ετών, που φιλοξενήθηκε για πέντε ημέρες στο Αίγιο σε διοργάνωση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αιγιαλείας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, που χαρακτηρίστηκε από υπέροχους αγώνες με κύριο χαρακτηριστικό την ευγενή αθλητική άμιλλα, 185 αθλητές από όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, συνολικά 700 άτομα, φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα της Αιγιάλειας.

Η εικόνα, δε, των σκαφών που έπλεαν στα ανοιχτά του Αιγίου έδωσε για πέντε ημέρες μια χαρούμενη νότα που σχολιάστηκε θετικά από όλους.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόνο ευχάριστα συναισθήματα μας άφησε αυτή η διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για τέταρτη φορά στην πόλη μας και ήταν τιμή και χαρά μας που συνεργαστήκαμε με τους διοργανωτές.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους επισκέπτες που πέρασαν στον τόπο μας αυτές τις πέντε ημέρες και που θα είναι χαρά μας να τους φιλοξενήσουμε ξανά, σε ανάλογες διοργανώσεις όχι μόνο πανελλήνιας αλλά και πανευρωπαϊκής εμβέλειας».

ΣΤΙΒΟΣ

Πρεμιέρα με Καραλή και άλλες έξι ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Published

on

Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ξεκινάει αύριο (13/9) και θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Η ελληνική αποστολή έχει ταξιδέψει με σημαντικές για διακρίσεις και μεγάλες επιδόσεις.

Έντονο ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας ημέρα καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής αγωνίζεται αύριο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ και ασφαλώς στο μυαλό του βρίσκεται η διάκριση στο μεγάλο τελικό και ακόμη μία επίδοση πάνω από τα 6 μέτρα. μαζί του, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα βρεθεί και ο Γιάννης Ρίζος ο οποίος ελπίζει πως με καλή εμφάνιση θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τον τελικό.

Οι ελληνικές συμμετοχές ξεκινούν αρκετά νωρίτερα με τα 35 χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών, όπου αγωνίζονται ο Παπαμιχαήλ και οι Ντρισμπιώτη, Φιάσκα και Αλικανιώτη αντίστοιχα.

Λίγο πριν αγωνιστεί ο Μανόλο, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά των 100 μέτρων γυναικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης μέρας (ώρες Ελλάδας)

1η ημέρα – Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Πρωινό πρόγραμμα
01:30 35 χλμ. βάδην (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ Παπαμιχαήλ
01:30 35 χλμ. βάδην (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ Ντρισμπιώτη, Φιάσκα, Αλικανιώτη
03:00 Δισκοβολία (Γ) Προκριματικός Α Γκρουπ
04:55 Σφαιροβολία (Α) Προκριματικός
04:55 Δισκοβολία (Γ) Προκριματικός Β Γκρουπ
05:23 100 μ. (Α) Πρώτος γύρος
05:55 4Χ400 μ. Μικτή Προκριματικός

Απογευματινό πρόγραμμα
12:05 3.000 μ. στιπλ (Α) Προκριματικός
12:30 Μήκος (Γ) Προκριματικός
12:55 100 μ. (Γ) Προκριματικός Εμμανουηλίδου – 4η σειρά (13:16)- 9ος διάδρομος
13:05 Επί Κοντώ (Α) Προκριματικός Καραλής (α’ γκρουπ), Ρίζος (β’ γκρουπ)
13:50 1500 μ. (Γ) Προκριματικός
14:35 100 μ. (Α) Προκριματικός
15:10 Σφαιροβολία (Α) Προκριματικός
15:30 10.000 μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ
16:20 4Χ400 μ. Μικτή ΤΕΛΙΚΟΣ

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Εντάχθηκε στην γυναικεία ομάδα του ΝΟ Πατρών η Αμερικανίδα Ντάνι Κρότο, κομπλέ προχωρά η δουλειά

Published

on

Η Danni Croteau (γεν. 2001) έφθασε στη Ελλάδα και την Πάτρα και πήγε στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ χθες Πέμπτη 11/09) συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο της ομάδας γυναικών Θανάση Αναστασίου και ξεναγήθηκε στον χώρο.
Εκεί την υποδέχθηκε ο προπονητής Βασίλης Κανελλόπουλος υπό την καθοδήγηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την προετοιμασία μαζί με τις υπόλοιπες πολίστριες.
Η Danni είναι από το San Diego της Καλιφόρνιας, όπου σπούδασε κινησιολογία και διακρίθηκε με την ομάδα του Πανεπιστημίου, ενώ συμμετείχε σε καμπ προετοιμασίας των εθνικών ομάδων. Πρόσφατα τελείωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητιατρική στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ (Αγγλία) και συμμετείχε ενεργά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Βρετανίας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τρεις οι μεγάλες ελπίδες για μετάλλια

Published

on

Τρεις ελπίδες για διάκριση περιλαμβάνει η ελληνική αποστολή για το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί στο Τόκιο, από τις 13 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση 19 αθλητές και αθλήτριες (οκτώ άνδρες και ένδεκα γυναίκες) σε 15 αγωνίσματα. Διπλή συμμετοχή θα έχουν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100μ. και 200μ.) και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. και 35χλμ. βάδην), ο οποίος είναι και ο βετεράνος της ελληνικής αποστολής, φτάνοντας τις επτά συμμετοχές. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στην έκτη παρουσία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει επίσης δηλωθεί στα 20χλμ. και τα 35χλμ. βάδην, αλλά είναι ακόμη αμφίβολο αν θα αγωνιστεί και στα δύο, αφού ταλαιπωρήθηκε πολύ φέτος από τραυματισμούς.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στη Βουδαπέστη και να επιβεβαιώσει το status του ως κυρίαρχος του μήκους τα τελευταία χρόνια. Ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης δεν έχει εμφανίσει φέτος τη συνήθη σταθερότητά του, ακόμη κι έτσι όμως ταξίδεψε στο Τόκιο με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, χάρη στα 8,46μ. που έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Μαδρίτης,

Έχοντας σταθεροποιηθεί πλέον σε άλματα πάνω από τα 6μ., ο Εμμανουήλ Καραλής θέλει να προσθέσει στη συλλογή του ένα μετάλλιο από Παγκόσμιο ανοιχτού, το μοναδικό που του λείπει.

Η Ελίνα Τζένγκο έμεινε πολύ χαμηλά στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά φέτος ελπίζει βάσιμα ότι αυτό θα αλλάξει. Με «φρέσκια» τη νίκη της στον τελικό του Diamond League, η πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει ρίξει φέτος 64,90μ. και έχει την τέταρτη επίδοση.

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Σπανούλης: «Δεν ήμασταν ενεργειακά έτοιμοι, κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Τουρκία και θα παλέψει με τους Φινλανδούς για το χάλκινο μετάλλιο

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η συγκινητική εξομολόγηση του Λαμίν Γιαμάλ: «Η μητέρα μου η βασίλισσά μου»!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ7 hours ago

Ο Προμηθέας με ΜακΚάλουμ και Γκρέι κορυφαίο δίδυμο «καθάρισε» το Μαρούσι στα “Μαυροσκούφεια”

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Πάντα δίπλα στον Απόλλωνα ο Κώστας Αποστολόπουλος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Ο Ολυμπιακός έντυσε στα “ερυθρόλευκα” τον Μπιλάλ

ΣΤΙΒΟΣ8 hours ago

Πρεμιέρα με Καραλή και άλλες έξι ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20258 hours ago

Βάγκνερ: «Παίζουμε με την Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο»

ΔΙΕΘΝΗ8 hours ago

Δανεικός στην Τραμπζονσπόρ ο Αντρέ Ονανά

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Η Γερμανία νίκησε την μαχητική Φινλανδία, προκρίθηκε στον τελικό και πάει για το χρυσό!

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Σπανούλης: «Δεν ήμασταν ενεργειακά έτοιμοι, κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Τουρκία και θα παλέψει με τους Φινλανδούς για το χάλκινο μετάλλιο

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η συγκινητική εξομολόγηση του Λαμίν Γιαμάλ: «Η μητέρα μου η βασίλισσά μου»!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ7 hours ago

Ο Προμηθέας με ΜακΚάλουμ και Γκρέι κορυφαίο δίδυμο «καθάρισε» το Μαρούσι στα “Μαυροσκούφεια”

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Πάντα δίπλα στον Απόλλωνα ο Κώστας Αποστολόπουλος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Ο Ολυμπιακός έντυσε στα “ερυθρόλευκα” τον Μπιλάλ

ΣΤΙΒΟΣ8 hours ago

Πρεμιέρα με Καραλή και άλλες έξι ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20258 hours ago

Βάγκνερ: «Παίζουμε με την Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο»

ΔΙΕΘΝΗ8 hours ago

Δανεικός στην Τραμπζονσπόρ ο Αντρέ Ονανά

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Η Γερμανία νίκησε την μαχητική Φινλανδία, προκρίθηκε στον τελικό και πάει για το χρυσό!

Facebook