ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επιβεβαίωση της «Match» από Προμηθέα: «Στα μαχαίρια» με ΕΟΚ

Μόλις στο χθεσινό της φύλλο η «Match» είχε εκτενές ρεπορτάζ για την… μετωπική που ετοιμάζει ο Προμηθέας στην ΕΟΚ.
Ο λόγος; Η επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στην πατρινή ΚΑΕ με την οποία την ενημερώνει για το πλάνο που έχει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το κύπελλο που έχει… κολλήσει στα προημιτελικά, γεγονός μάλιστα που πήρε και επίσημη μορφή σήμερα μετά τις εξαγγελίες για το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Έτσι λοιπόν, ήρθε -όπως αναμενόταν- και η ανακοίνωση της ΚΑΕ που αναφέρει τα εξής:
Με πρωτοφανή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τη 12η Ιανουαρίου 2021 η ΕΟΚ ανακοίνωσε στο επίσημο site της (https://basket.gr/eidhseis/12055-kypello-ellados-andron-proimteliki-kai-teliki-fasi) τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προημιτελικών αγώνων του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, αλλά ταυτόχρονα και της ημιτελικής και τελικής φάσης του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ορίζοντας, μάλιστα, τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής τους. Η απόφαση αυτή, μας προκάλεσε εύλογη απορία, διότι εκτός από τη φάση των προημιτελικών, η ΕΟΚ αποφάσισε και για τη διεξαγωγή της Δ΄ φάσης του κυπέλλου σε γήπεδο που δεν ορίζεται στην προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδας (Άρθρο 4 Γήπεδα Αγώνων). Επομένως, με την απόφαση της αυτή μονομερώς και σίγουρα χωρίς τη συναίνεση των ομάδων, η ΕΟΚ τροποποίησε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος, γεγονός που έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τον αθλητικό νόμο.
Προφανώς, η Διοίκηση της ΕΟΚ και συγκεκριμένα οι υπογράφοντες την προκήρυξη του Κυπέλλου κ. Τσαγκρώνης (Γεν.Γραμματέας ΕΟΚ) και κ. Γολέμης (Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ) δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή της προκήρυξης, μεσούσης της περιόδου, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση. Για το λόγο, η συγκεκριμένη απόφαση – τροποποίηση της προκήρυξης στερείται κάθε νομιμότητας.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δέον όπως τονιστεί ότι η ΕΟΚ δεν έλαβε υπόψιν της, ούτε την ομόφωνη απόφαση των 8 ομάδων. Μετά λύπης μας, συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή η απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία σε δύο περίπου μήνες θα αποτελεί παρελθόν δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η εποχή που διέταζε τις ομάδες, αγνοώντας τη θέληση τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ισονομίας έχει μπει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».
Η ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ τηρώντας τη νομιμότητα και με απόλυτα δημοκρατικό πνεύμα δεν θα συναινέσει σε αυτή τη πρωτοφανή απόφαση και θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών συντάσσονται με αυτή μας την κίνηση, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στις μεταξύ ημών συζητήσεις.
Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε και παράλληλα ευχόμαστε ότι η επόμενη Διοίκηση της ΕΟΚ θα είναι ένας Οργανισμός που θα ακούει τις ανάγκες των ομάδων, θα προασπίζει τα συμφέροντά τους και φυσικά θα λειτουργεί με γνώμονα τη νομιμότητα και την ισονομία.

Απόκομμα από το χθεσινό ρεπορτάζ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επέκταση χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία DUR, μια ακόμη δυναμική στήριξη

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ανακοινώνει την επέκταση της χορηγικής του συνεργασίας με την εταιρεία DUR.
Με πάνω από μισό αιώνα δυναμικής παρουσίας, η DUR είναι μια απόλυτα ελληνική εταιρεία ανδρικής μόδας. Με έδρα την Πάτρα, η DUR διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 30 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των shop in shop, και υποστηρίζεται από ένα εξίσου ισχυρό χονδρικό δίκτυο.
Η DUR δημιουργεί ανδρική μόδα, συνώνυμη του σύγχρονου τρόπου ζωής. Με έμφαση στα πουκάμισα και τα πόλο μπλουζάκια, τα ρούχα DUR ξεχωρίζουν για την κομψή και άνετη αισθητική τους, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στη γοητεία του μοντέρνου και τη διαχρονικότητα του κλασσικού, υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα κάθε άντρα.
Προμηθέας και DUR συνεχίζουν για μια ακόμα σεζόν να πορεύονται μαζί, με κοινό όραμα και φιλοδοξίες για νέες μεγάλες επιτυχίες.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μπαζίνας: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στην ΑΕΚ και να πάμε στον τελικό»

Ο αρχηγός του Προμηθέα, Νάσος Μπαζίνας, μίλησε λίγο πριν από την αναχώρηση της πατρινής ομάδας για τη Ρόδο, όπου θα λάβει μέρος στο Super Cup.
Ο νεαρός γκαρντ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στον νέο του ρόλο αλλά και στην εμπειρία που αποκόμισε από την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαζίνας:
Για τις φιλοδοξίες του Προμηθέα: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θεωρώ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια δυνατή ομάδα, όπως είδαμε και στα φιλικά. Επιθετικά είναι πολύ καλή, σκοράρει κατά μέσο όρο 90-95 πόντους. Εμείς είμαστε ακόμα στην προετοιμασία, προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας, όπως κάθε ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαιτερότητες αυτού του ματς».
Για τον ρόλο του φέτος: «Να δίνω το 100% για να παίρνει η ομάδα όσες περισσότερες νίκες μπορεί, όσο είμαι στο παρκέ, και να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν αλλάζει κάτι, απλά είναι περισσότερες οι ευθύνες μου, όπως είπες. Άρα θα προσπαθήσω να δώσω παραπάνω. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια έξτρα πίεση ή κάτι τέτοιο. Μέσα από τη δουλειά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα».
Για το εάν περίμενε το μετάλλιο από την Εθνική: «Ήμουν στην προετοιμασία και είδα πολλά πράγματα. Έλαβα πολλά από την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρος. Είχαν μπει σωστές βάσεις, όπως είχα πει, και ήμουν βέβαιος πως η ομάδα θα πάει καλά. Τελικά φτάσαμε, πήραμε το μετάλλιο, κάτι που είναι πολύ μεγάλο για την Εθνική μας. Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Αγιασμός στον Προμηθέα με ευχές από τον Αρχιμανδρίτη Πρωτοσύγκελο π. Αρτέμιο

Το μεσημέρι της Τρίτης χθες πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αγιασμός για την ομάδα του Προμηθέα, λίγο πριν μεταβεί στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ, όπου ο Αρχιμανδρίτης Πρωτοσύγκελος π. Αρτέμιος, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, καθαγίασε τους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη, ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις.
Στο τέλος έλαβε ως αναμνηστικό δώρο μια φανέλα του Προμηθέα Βίκος Cola, ενώ το παρών έδωσαν παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοικητικά στελέχη.
Μίλτος Σπυρόπουλος