Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το φιλί και η καρδούλα του Λευτέρη Πετρούνια προς την οικογένειά του μετά το τέλος του προγράμματός του

Ο Έλληνας πρωταθλητής αφιέρωσε αυτή τη νίκη στην οικογένειά του

Published

on

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι της Ιταλίας υπό το βλέμμα της οικογένειάς του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αφιέρωσε αυτή τη νίκη στην οικογένειά του, με ένα φιλί και μία καρδιά προς την Βασιλική Μιλλούση και τις δύο κόρες του, που βρίσκονταν στις κερκίδες.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ολεξάντρ Πελεσένκο!

Published

on

Ο Ουκρανός Ολεξέντρ Πελεσένκο, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στην άρση βαρών έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων σε ηλικία 30 ετών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εθνικός προπονητής της ουκρανικής ομάδας άρσης βαρών, Βίκτορ Σλομποντιάνιουκ.

Ο Πελεσένκο ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών και συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

“Ο πόλεμος παίρνει τους καλύτερους… Υπερασπιζόμενος την Ουκρανία από τους εισβολείς, σήμερα, 6 Μαΐου, πέθανε ηρωικά ο ένας εκ των κορυφαίου του αθλητισμού της Ουκρανίας, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2016, 2017), συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ολεξάντρ! Αυτή είναι μια πολύ βαριά απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της άρσης βαρών της Ουκρανίας. Οι ήρωες δεν πεθαίνουν”.

Ο Πελεσένκο ήταν 30 ετών είχε καταταγεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2022.

Ο Ολεξάντρ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών το 2016 και το 2017. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δεν κατάφερε να κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Λ. Πετρούνιας: «Έσπασε» νέο ρεκόρ στην Ιταλία με 7 χρυσά Ευρωπαϊκά μετάλλια

Πατρινοί αθλητές και προπονητές μίλησαν στη «Match» για τον «άρχοντα των κρίκων»

Published

on

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο Ρίμινι της Ιταλίας, καταρρίπτοντας άλλο ένα μεγάλο ρεκόρ στην καριέρα του.

Ο Έλληνας γυμναστής πέρασε με την καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό (14,966 βαθμοί), ενώ στον τελικό συγκέντρωσε 15.000 ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό του και περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στην Αττάλεια, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία), ο οποίος συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε πιάσει στις κατακτήσεις σε ένα όργανο τον θρυλικό Κρίστιαν Μπέρκι με 6 χρυσά από το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο το 2022.

Σταθερός στο βάθρο, ο 33χρονος πρωταθλητής αποτελεί πρότυπο για κάθε αθλητή και αθλήτρια, με τον χαρακτήρα και την αθλητική του συμπεριφορά.

Η «Match» μίλησε με ανθρώπους του Πατραϊκού αθλητισμού για το φαινόμενο «Λευτέρης Πετρούνιας», οι οποίοι δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους γι’ αυτό τον μεγάλο αθλητή και την συνέπεια που δείχνει στο ραντεβού του με τα χρυσά μετάλλια.

ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ):

«Αστείρευτα ψυχικά αποθέματα»

«Ο Πετρούνιας από μικρός ήταν πολύ απαιτητικός με τον εαυτό του και έψαχνε πάντα κάτι να του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Είναι ανήσυχο πνεύμα και στην εφηβεία άφησε για λίγο τη γυμναστική κάνοντας την επανάστασή του. Επανήλθε δριμύτερος και κατασταλαγμένος στο ότι η γυμναστική ήταν η μεγάλη του αγάπη. Πέρα από τα σωματικά του προσόντα, η όρεξή του για δουλειά είναι αξιοθαύμαστη και τα ψυχικά του αποθέματα αστείρευτα. Στην προπόνηση είναι ένας πραγματικός εργάτης και στους αγώνες ο άρχοντας των κρίκων.

Βρίσκει τα κίνητρα που κάνουν μοναδικό τον κάθε αγώνα, απαιτώντας από τον εαυτό του την καλύτερη εκτέλεση. Στα καλά και τα δύσκολα έχει πάντα δίπλα του τον προπονητή του και μια ομάδα που τον στηρίζει. Πάνω από όλα όμως, έχει μια υπέροχη οικογένεια από την οποία αντλεί τεράστια δύναμη σε κάθε του προσπάθεια».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ):

«Ο καλύτερος αθλητής της χώρας»

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι το φαινόμενο της Ενόργανης γυμναστικής τα τελευταία χρόνια! Είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος αθλητής που έχει περάσει ποτέ από την χώρα μας. Για όσο τον γνωρίζω, έχω να πω ότι πάντα είναι μαχητής, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει. Πάντα παλεύει και ‘πολεμάει’ μέχρι τέλους για την νίκη. Αποτελεί έμπνευση για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους αθλητές. Εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναθλητές του σε οποιοδήποτε εμπόδιο και θέμα τους προκύψει. Χρόνια τώρα με το πάθος του και την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει, μάς χαρίζει μόνο υπερηφάνεια και συγκίνηση. Στο λεξιλόγιο δίπλα στη λέξη φαινόμενο είναι το όνομα… Λευτέρης Πετρούνιας – Ο άρχοντας των κρίκων».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ):

«Απαράμιλλη ψυχική δύναμη»

«Είχα την τύχη να έχουμε τον ίδιο προπονητή με τον Λευτέρη τις χρονιές που ήμουν στην εθνική ομάδα και κάναμε μαζί προπόνηση. Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο σε αυτόν τον αθλητή, είναι ότι βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, όσο ακατόρθωτοι κι αν φαίνονται αυτοί. Η ψυχική του δύναμη είναι πραγματικά το καλύτερο παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές. Επίσης είναι ένα πολύ καλό παιδί με όμορφο χαρακτήρα».

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ):
«Είναι ο βασιλιάς των κρίκων»

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας σπουδαίος αθλητής με πολύ σημαντικές διακρίσεις στην Ενόργανη γυμναστική. Το 7ο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Ρίμινι τον καθιστά πάλι βασιλιά των κρίκων και μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί προσήλωση, πολλή σκληρή δουλειά, επιμονή και φυσικά ταλέντο. Είναι μακράν ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας. Απίστευτος… καταπληκτικός… μοναδικός».

ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ (ΠΥΓΜΑΧΙΑ):

«Προσωποποίηση της αθλητικής επιτυχίας»

«Η προσωποποίηση της αθλητικής επιτυχίας λέγεται Λευτέρης Πετρούνιας! Πρόκειται για τον αθλητή-πρότυπο ο οποίος έχει καταφέρει να γράψει την δική του χρυσή ιστορία στο αγώνισμα των κρίκων. Κατά την άποψη μου, το κυριότερο όλων είναι πώς καταφέρνει και το επαναλαμβάνει συνεχώς παρά την πάροδο των ετών, κι αυτό οφείλεται μόνο σε αυτόν και φυσικά στον προπονητή του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ (ΠΟΛΟ):

«Μοναδική η διάρκεια παραμονής του στην κορυφή»

«Είναι τεράστιος αθλητής γιατί έχει πετύχει σπουδαίες επιτυχίες και η διάρκεια παραμονής του στην κορυφή είναι μοναδική. Είναι πολύ δύσκολο για ένα αθλητή να είναι ψηλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Εύχομαι να είναι υγιής και να μας χαρίσει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον».

ΆΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ (ΠΟΛΟ):

«Είναι ο ήρωας Πετρούνιας»

«Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τον ‘ήρωα’ Λευτέρη Πετρούνια. Η συνεισφορά του στη χώρα μας είναι τεράστια όσον αφορά την εκπροσώπηση του σε αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και πόσο μάλλον οι επιτυχίες του! Πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή, είναι να κρατηθείς εκεί και αυτός το έχει καταφέρει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι της Ενόργανης τον αποκαλούν βασιλιά των κρίκων! Αποτελεί αθλητικό πρότυπο για αρκετά παιδιά και όχι μόνο, για τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά και για την πειθαρχία, τον σεβασμό, την πίστη και τον χαρακτήρα του».

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ευφρ. Τσιμάρα: “Η Α1 Εθνική χρειάζεται θυσίες”

Η νεαρή αθλήτρια της ΝΕΠ Ευφροσύνη Τσιμάρα σχολίασε στη “Match” τον υποβιβασμό της ομάδας της

Published

on

Η νεαρή αθλήτρια της ΝΕΠ Ευφροσύνη Τσιμάρα σχολίασε στη “Match” τον υποβιβασμό της ομάδας της, όπως τόνισε:

“Δυστυχώς, εμείς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την γυναικεία ομάδα στην πρώτη κατηγορία για άλλη μια αγωνιστική σεζόν. Σίγουρα η ομάδα δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ούτε δούλεψε αρκετά σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως ήδη ανέφερα, η Α1 χρειάζεται θυσίες τις οποίες πρέπει να είναι διατεθειμένα να κάνουν όλα τα μέλη μιας ομάδας. Παρόλα αυτά, ξέρω ότι μετά από αυτό εμείς θα συνεχίσουμε, θα βγούμε δυνατότερες και θα δουλέψουμε πιο σκληρά μέχρι να ξαναδούμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Στην Α1 κατηγορία”.

Continue Reading
Advertisement

Facebook