ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών: «Σέντρα» με στόχο το… άριστα!

Όλα είναι έτοιμα για μια ακόμη πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση που ανοίγει τις πύλες της σήμερα (Δευτέρα 20 Ιουνίου) στην Πάτρα και έχει να κάνει με το 13ο Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών.
Η σέντρα θα γίνει σήμερα το απόγευμα σε δυο γήπεδα (Παμπελοποννησιακό και Προσφυγικά) με την παρουσία 10 συνολικά ομάδων και το ενδιαφέρον πολύ μεγάλο αφού μιλάμε για ποδοσφαιρική φιέστα με ότι καλύτερο διαθέτει η «Γηραιά Ήπειρος» στην ευαίσθητη αυτή κατηγορία.
Όλες οι αποστολές των ομάδων βρίσκονται ήδη στην αχαϊκή πρωτεύουσα περιμένοντας πως και πως το ξεκίνημα των αγώνων, ανάμεσά τους και οι 4 Ελληνικές με την ευχή όλων –γιατί όχι- στο κορυφαίο σκαλοπάτι να βρεθεί κάποια από αυτές.
Η Οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Κουρέτα έχει καταβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα πάντα να κυλήσουν όμορφα κι ωραία, αφού καθημερινά σε πολλά σημεία της Ευρώπης θα υπάρχει εικόνα από την δράση στα γήπεδα της περιοχής.
Η Οργανωτική Επιτροπή
Αναλυτικά η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Τσάμπιονς Λιγκ Ποδοσφαίρου Κωφών έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μιχάλης Κουρέτας
Διευθυντής διοργάνωσης: Μάκης Παρασκευόπουλος
Επίτιμος πρόεδρος: Χαράλαμπος Μαντέλης
Α’ αντιπρόεδρος: Ανδρέας Ρήγας
Γραμματέας: Ιωάννης Στούφης
Β’ αντιπρόεδρος: Δημήτρης Νικολακόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και εθελοντισμού).
Γ’ αντιπρόεδρος: Τάκης Πετρόπουλος (αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού).
Μέλη: Αντώνης Χαροκόπος (πρόεδρος περιφέρειας ΑμεΑ), Νικολέτα Χιώνη (παγκόσμια πρωταθλήτρια επί κοντώ κωφών – βαρηκόων), Τάκης Ανδριόπουλος (πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας ΕΠΣΑ), Αριστέα Ρόμπολα (μέλος ΕΕ ΕΠΣΑ), Ανδρέας Λυκάκης (μέλος δ.σ. Πάτρας).
Οι αγώνες της α’ φάσης
Η δράση ξεκινάει σήμερα Δευτέρα και σε ότι αφορά την α’ φάση τα παιχνίδια θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου και είναι αναλυτικά ανά όμιλο.
A’ ΟΜΙΛΟΣ
Δευτέρα 20 Ιουνίου
Γηπ. Παμπελοποννησιακό 6.30μ.μ.: ST JOHN’S – ASKBDE Πάτρας.
Γηπ. Προσφυγικών 6.30μ.μ.: ASKK MINOAS – CSSM PARIS
Τρίτη 21 Ιουνίου
Γηπ. Προσφυγικών 10π.μ. ASKBDE Πάτρας – ASKK MINOAS.
Γηπ. Αγυιάς 10π.μ.: CASTELLON ASORCAS – ST JOHN’S DFC
Γηπ. Προσφυγικών 6.30μ.μ.: ASKK MINOAS – CASTELLON ASORCAS
Γηπ. Αγυιάς 6.30μ.μ.: CSSM PARIS – ASKBDE PATRAS.
Τετάρτη 22 Ιουνίου
Γηπ. Προσφυγικών 10π.μ.: CASTELLON ASORCAS – CSSM PARIS
Γηπ. Αγυιάς 10π.μ.: ST JOHN’S DFC – ASKK MINOAS
Γηπ. Προσφυγικών 6.30μ.μ.: CSSM PARIS – ST JOHN’S DFC
Γηπ. Αγυιάς 6.30μ.μ.: ASKBDE PATRAS – CASTELLON ASORCAS.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Δευτέρα 20 Ιουνίου
Γηπ. Πανεπιστημίου 6.30μ.μ.: POK ATHENS – WASHINGTON
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» 6.30μ.μ.: ESS VITRY – PAOK MORIAS TRIPOLIS
Τρίτη 21 Ιουνίου
Γηπ. Πανεπιστημίου 10π.μ.: WASHINGTON – ESS VITRY
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» 10π.μ.μ: STUTTGART – POK ATHENS
Γηπ. Πανεπιστημίου 6.30μ.μ.: ESS VITRY – STUTTGART
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» 6.30μ.μ.: PAOK MORIAS TRIPOLIS – WASHINGTON
Τετάρτη 22 Ιουνίου
Γηπ. Πανεπιστημίου 10π.μ.: STUTTGART – PAOK MORIAS TRIPOLIS
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» 10π.μ.μ: POK ATHENS – ESS VITRY
Γηπ. Πανεπιστημίου 6.30μ.μ.: PAOK MORIAS TRIPOLIS – POK ATHENS
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» 6.30μ.μ.: WASHINGTON – STUTTGART.
Η σύνθεση των δυο ομίλων και το σύστημα διεξαγωγής
Οι 10 ομάδες που θα βρεθούν για μια εβδομάδα περίπου (20-25 Ιουνίου) στη δράση, είναι χωρισμένες σε δυο ομίλους των 5 ομάδων ο καθένας, με την Ελληνική τετραπλή παρουσία να είναι μοιρασμένη, όπως δείχνει και ο αναλυτικός πίνακας των διοργανωτών (φωτό).
Στην επόμενη φάση (προημιτελικά) θα προκριθούν οι 4 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου με βάση την βαθμολογία που θα καταρτισθεί. Στα προημιτελικά (23 Ιουνίου) θα παίξουν οι 1οι των δυο ομίλων με τους αντίστοιχους 4ους των άλλων ομίλων και οι 2οι με τους 3ους.
Έπειτα, στις 24 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί και στις 25 Ιουνίου ο μεγάλος και ο μικρός τελικός. Να σημειώσουμε πως στο διήμερο 24-25 Ιουνίου θα διεξαχθούν και τα ματς για τις θέσεις 5-10.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Φιλική νίκη για Παναχαϊκή επί της Αχαϊκής, νέα πρόβα με την ΑΕ Μεσολογγίου την ερχόμενη Κυριακή

Η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 της Αχαϊκής στο μεταξύ τους φιλικό στο γήπεδο των κοκκινομαυρων.
Το γκολ για την ομάδα του Κυβελίδη πέτυχε ο Κουτσιούδης στο 15′ με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος.
O Κυβελίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια. Για την Παναχαϊκή υπάρχει και νέο φιλικό τεστ, που θα είναι και η πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα της Γ” εθνικής με την ΑΕ Μεσολογγίου πάλι στην Αγυιά, την ερχόμενη Κυριακή με ώρα έναρξης 17:00.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Φωτορεπορτάζ από το φιλικό της Παναχαϊκής με την Αχαϊκή

Η Παναχαϊκή αντιμετωπίζει σε φιλική αναμέτρηση την Αχαϊκή αυτή την ώρα, στο γήπεδο της Αγυιάς.
Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα:
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Νορβηγία «5 στα 5» με ένδεκα γκολ και σούπερ Χάαλαντ, διέλυσε την… άτυχη Μολδαβία!

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, όμως η Νορβηγία μοιάζει ασταμάτητη στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2026. Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πραγματοποιεί «διαστημική» εμφάνιση, οι «βίκινγκς» σκόρπισαν με ρεκόρ 11-1 τη Μολδαβία και βρίσκονται στην κορυφή του 9ου ομίλου με 5 στις 5 νίκες και 24-3 τέρματα!
Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε 5 γκολ, ξεπερνώντας σε μέσο όρο το ένα ανά συμμετοχή. Έχει σκοράρει πλέον 48 φορές σε 45 συμμετοχές με τη Νορβηγία που έχει έξι συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2025. Στο αποψινό ματς «έλαμψε» και ο Τέλο Άσγκααρντ της Ρέιντζερς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 64΄ και πέτυχε τέσσερα γκολ! Ήταν η μεγαλύτερη νίκη των Νορβηγών στα χρονικά, ξεπερνώντας το 10-0 εναντίον του Σαν Μαρίνο το 1992.
Σε επίπεδο προκριματικών παγκοσμίου κυπέλλου, το 11-1 αποτελεί τη δεύτερη ευρύτερη νίκη όλων των εποχών, με το ίδιο σκορ να έχει σημειωθεί σε ματς Ουγγαρία-Ελλάδα το 1938. Μεγαλύτερη είναι το 12-0 της Γερμανίας εναντίον της Κύπρου το 1969.