ΤΕΝΙΣ
Τσιτσιπάς: «Αν δω ότι συνεχίζει έτσι, δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης ολοκλήρωσης της καριέρας του, όπως αποκάλυψε μετά την απόσυρσή του από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.
Μιλώντας στο SDNA ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι η κατάσταση με τη μέση του τον έχει φέρει σε σκέψεις για το μέλλον του, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως αυτό το πρόβλημα τον κρατά πίσω και δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται όπως θα ήθελε στα παιχνίδια.
Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο για τον 25χρονο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από τραυματισμούς, με τη φυσική του κατάσταση να αποτελεί πλέον κομβικό σημείο για τη συνέχεια της καριέρας του.
Τα λόγια του Τσιτσιπά:
«Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι το τένις, δεν θέλω να παίξω τένις. Είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη στον κόσμο, αλλά είναι τέτοιος ο σωματικός πόνος που δεν υπάρχει διάθεση να βγω στο γήπεδο να παίξω. Έπρεπε να αποσυρθώ από τη Βαρκελώνη, αποσύρθηκα από κάποιες προπονήσεις, είμαι τυχερός που δεν έχει συμβεί περισσότερες φορές μέσα στον αγώνα. Συνέβη στον αγώνα με τον Νταρντέρι (στο Χάλε), αλλά επειδή ήμουν πολύ ζεστός σε εκείνο το σημείο έτυχε και δεν έγινε χειρότερο. Συνέβη και στο ματς επίδειξης με τον Τιάφοου στο Hurlingham Club, την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να κουνηθώ. Είναι πράγματα τα οποία σε κρατούν πίσω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αυτοπεποίθηση, διότι δεν έχω κερδίσει πολλούς αγώνες. Έχω χάσει από παίκτες, από τους οποίους δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έχανα, ξέροντας το τένις μου και το πώς μπορώ να παίξω. Αυτά τα δύο δεν πάνε πολύ καλά μαζί, να μην έχω αυτοπεποίθηση και να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού ότι μπορεί να πάθω κάτι με τη μέση μου, ότι μπορεί να τραυματιστώ και να συμβεί κάτι κακό».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόσυρσή του από το ATP Finals του 2022, όταν ξεκίνησαν όλα:
«Ο τραυματισμός στο Τορίνο είναι ό,τι χειρότερο έχω βιώσει ως αθλητής. Έπαιξα με τον Σίνερ τραυματίας, τελείωσα τον αγώνα και δεν έχω ξανανιώσει τόσο μεγάλο πόνο όσο στην προπόνηση πριν βγω να παίξω με τον Χόλγκερ. Ο πόνος ήταν φρικτός και εκεί κατάλαβα ότι μπορεί να γίνουν άσχημα πράγματα όταν φτάνω τον εαυτό μου στα όριά του».
Σίγουρα θα κάνω ένα ΜRI, αλλά ιατρικά δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί η κατάστασή μου. Η κατάστασή μου μπορεί να βελτιωθεί μόνο με φυσική κατάσταση, στην οποία έχω βάλει πολλή ένταση και προσοχή τις τελευταίες εβδομάδες. Δουλεύω παραπάνω από ό,τι συνηθίζω και όλη η ομάδα είναι πάνω μου 24 ώρες το 24ωρο, οπότε υπάρχει μεγάλος επαγγελματισμός. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει κάτι που δεν με έχει βοηθήσει, τα έχω δοκιμάσει όλα.
Θα πρέπει να προσέξω το σώμα μου, αν αυτό αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου, για μένα θα είναι πιο σημαντικό να είμαι εκτός γηπέδου παρά εντός. Βάζω την υγεία μου σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από το τένις. Μπορεί να είναι κρίμα αν δεν μπορώ να παίξω τένις ξανά.Εννοώ ότι αν αυτό εξελιχθεί σε κάτι που δεν με αφήνει να τελειώσω αγώνες, παίρνω εκεί την απάντησή μου. Εννοώ ότι δεν θα ξαναπαίξω τένις οριστικά».
Ένα διάλειμμα μήπως θα βοηθούσε;
«Μπορεί και να βοηθούσε, μπορεί και όχι. Θα δω πώς θα πάει ο επόμενος χρόνος, σε έναν χρόνο θα ξέρω αν θα συνεχίσω».

ΤΕΝΙΣ
Παρέμεινε στο Νο 27 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με την κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμη εβδομάδα στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.
Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας και πρώην Νο 3 στον κόσμο, έχει 1.830 βαθμούς. Στην κορυφή παραμένει ο Κάρλος Αλκαράθ με 11.540 βαθμούς, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Γιανίκ Σίνερ με 10.780 βαθμούς.
ΤΕΝΙΣ
Τσιτσιπάς: «Δεν έκανα επέμβαση στη μέση, ευγνώμων για τη συμπαράστασή σας»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία ανάρτηση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν έκανε κάποια επέμβαση στη μέση του και πως η αποθεραπεία του πηγαίνει καλά και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας.
Με μία γραπτή δήλωσε στο instagram θέλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να καθησυχάσει τους θαυμαστές του. Διέψευσε κάποια δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει και θα είναι έτοιμος, όπως φαίνεται να αγωνιστεί στο Six Kings Slam, που θα γίνει στη Σαουδική Αραβία (15 – 18/10/25).

«Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές, μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα, θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι δεν έχω υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση μου και ότι πηγαίνω καλά. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τα ευγενικά σας μηνύματα και τη συνεχή σας συμπαράσταση. Η ανησυχία και το ενδιαφέρον σας σημαίνουν πολλά για μένα», αναφέρει η γραπτή δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή.
ΤΕΝΙΣ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση κήλης, επιστρέφει σύντομα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο 27 στην παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η ATP, υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση κήλης, η οποία του προκαλούσε έντονους πόνους.
Η περίοδος απουσίας από τα γήπεδα εκτιμάται σε κάποιες εβδομάδες και ο Τσιτσιπάς ελπίζει πως θα είναι έτοιμος για το μεγάλο τουρνουά επίδειξης «Six Kings Slam», που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18/10 στη Σαουδική Αραβία.
Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει κληθεί ν’ αντικαταστήσει τον Βρετανό Τζακ Ντρέιπερ, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του, και ελπίζει πως θα καταφέρει να λάβει μέρος στο τουρνουά του Ριάντ, καθώς οι έξι τενίστες θα λάβουν από 1.5 εκατ. δολάρια μόνο για τη συμμετοχή τους, ενώ ο νικητής θα βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του το ποσό των πέντε εκατ. δολαρίων! Εκτός του Τσιτσιπά θα παίξουν στο τουρνουά και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ, Γιανίκ Σίνερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Τέιλορ Φριτς.