Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιόλιος: «Το σπίτι του αθλητισμού είναι το Υπουργείο, η στέγη όλων των αθλημάτων»

Published

on

Την πρώτη του επίσημη θεσμική συνάντηση είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος. Επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και είχαν την πρώτη τους εκτενή δια ζώσης συνεργασία για τα θέματα που απασχολούν το μπάσκετ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε:

«Το πρώτο μου επίσημο ραντεβού έγινε εδώ επειδή το υπουργείο αθλητισμού είναι η στέγη, το σπίτι μας, το σπίτι όλων των αθλημάτων και του μπάσκετ.

Είχα την χαρά και την τιμή τα σωματεία μετά από μια δημοκρατικότατη διαδικασία να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά μου και από την Δευτέρα να είμαι εγώ στη θέση του προέδρου μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οντως ήταν μια επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία η εκλογική διαδικασία με αρκετές αναβολές. Ξεκινήσαμε να γίνουν τέλη Μαρτίου και φτάσαμε να διεξαχθούν 12 Σεπτεμβρίου. Πάλι καλά προχωρήσαμε…

Τα σωματεία επέλεξαν και εγώ έχω λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από αυτά να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι να ξεκινήσω αυτή την πορεία από τον φυσικό χώρο και μετά να πάω στην έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ηρθαμε και συζητήσαμε μια αρχική εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε να προχωρήσουμε. Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανάγκες, τα συζητήσαμε διεξοδικά και υπάρχει πλήρης κατανόηση και υποστήριξη. Τα σωματεία περάσανε και περνάνε μια δύσκολη περίοδο λόγω covid. Και εδώ πρέπει να τονίσω ιδίως στις μικρές ηλικίες υπάρχουν θέματα που πρέπει να αναλύσουμε με τα self test και τα rapid και εγώ, ως γιατρός και ως πρόεδρος, η σύστασή μου είναι ότι ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικίες είναι η ενδεδειγμένη λύση. Πρέπει να δούμε πως θα στηρίξουμε τα σωματεία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ζήτησα από τον υπουργό την πλήρη στήριξη του μπάσκετ που είναι ένα άθλημα δημοφιλές και μας έχει βγάλει στους δρόμους και θα μας ξαναβγάλει. Χάρηκα πολύ όταν είδα ότι θα υπάρχει αυτή η στήριξη και για μένα και για μας.

Όταν λέω για μένα δεν εννοώ προσωπικά. Δεν είμαι ο Βαγγέλης Λιόλιος, είμαι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που εκπροσωπεί πια εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες αθλητές και εκατομμύρια οπαδούς σε όλη την Ελλάδα».

Η απάντησή του για το θέμα που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ήταν η εξής:

«Το πρώτο που ζήτησα ήταν η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων που έχουν τεράστια προβλήματα. Θα υπάρχουν και σε άλλο επίπεδο κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο υπουργός κατανοεί και γνωρίζει τα προβλήματα με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σε μια θετική κατεύθυνση».

Αυγενάκης: «Είμαι σίγουρος ότι άρχισε μια χρυσή εποχή»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίμησε ότι η νέα διοίκηση της ΕΟΚ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την Πολιτεία προς την Αθλητική μεταρρύθμιση: «Η ομοσπονδία του μπάσκετ ήταν η τελευταία ομοσπονδία που είχε εκλογικές εκκρεμότητες.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια διαδικασία εκλογής με απόλυτη διαφάνεια της νέας διοικήσεως, του νέου προέδρου που είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα τον δέχθηκα στο γραφείο μου, μιλήσαμε διεξοδικά για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν του ελληνικό μπάσκετ, μετά από μια θα έλεγα θορυβώδη διοικητική ανωμαλία αρκετών μηνών, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ, για το καλό αθλητισμού συνεργαζόμενοι, προτεραιοποιώντας τα ζητήματα που απασχολούν καταρχήν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα δουλέψουμε, όπως άλλωστε συμφωνήσαμε και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος μαζί, γιατί ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, σε πάρα πολλά θέματα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε είναι να τρέξουμε όλα τα ζητήματα και οικονομικά και θεσμικά και διοικητικά και θέματα ανάπτυξης και θέματα διεκδίκησης διοργανώσεων και θέματα διεύρυνσης όλων αυτών των αρχών που πρεσβεύει ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαιτέρως το μπάσκετ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και είμαι πολύ περήφανος που με απόλυτη δημοκρατική διαδικασία και με αποδοχή από όλους τους εμπλεκομένους έχουμε μια νέα διοίκηση, έχουμε τη μετά-Βασιλακόπουλο εποχή που είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα. Θα συνεργαστούμε με τον κ. Λιόλιο πολύ στενά και με όλα τα μέλη της διοίκησης για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλητών και αθλητριών για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Ο κ. Λιόλιος έχει παρουσιάσει ένα πλάνο με δεσμεύσεις, οι οποίες, επειδή τον ξέρω ως προσωπικότητα, τον δεσμεύουν και τον ίδιο. Άρα σε χρόνο που ο ίδιος αποφασίσει, θα ανακοινώσει την προτεραιοποίηση αυτών. Όπου χρειαστεί σε όποια ζητήματα τίθεται θέμα Πολιτείας είναι αυτονόητο πως θα συζητάμε διαρκώς.

Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε κάθε συνάντηση θα προσκαλείστε εσείς. Πολλά πράγματα γίνονται και χωρίς τη δημοσιότητα που αυτή τη στιγμή έχει αυτή η πρώτη μας συνάντηση, γιατί μας ενδιαφέρει το μπάσκετ και γιατί είναι μια εξαιρετικά εξελισσόμενη δομή.

Πολλά από τα θέματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος είναι μέρος και της αθλητικής μεταρρύθμισης που έχουμε θέσει και εμείς δύο χρόνια πριν. Άρα συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε, γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά τρίποντα.

Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουμε μιας και η νέα διοίκηση διακατέχεται από ένα πνεύμα συνεργασίας, έχει δυναμική. Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία δέχθηκαν το αποτέλεσμα με μια ανάσα, με μια ικανοποίηση, διότι επιτέλους όλη αυτή η ταλαιπωρία τελείωσε και πλέον οδεύουμε σε νέους δρόμους με μια πολύ σταθερή και σίγουρη πορεία και μια καλή συνεργασία θα έχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Published

on

Μπορεί ακόμη ο ΕΣΑΚΕ να μην έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα του α’ γύρου στο νέο πρωτάθλημα της GBL, όμως οι «κεραίες» της «Matchnews.gr» είναι όπως πάντα ορθάνοιχτες για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έτσι, αποκαλύπτουμε ότι ο Προμηθέας θα ξεκινήσει τη φετινή προσπάθειά του το Σάββατο 4 Οκτώβρη παίζοντας με τον νεοφώτιστο Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», για να ακολουθήσουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στην 2η και 3η αγωνιστική κατά σειρά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το “θερμό” αντίο του Προμηθέα στον Νίκο Νάκη

Published

on

Με μια πολύ «θερμή» ανακοίνωση, η οικογένεια του Προμηθέα αποχαιρέτησε τον προπονητή και φίλο Νίκο Νάκη, που δεν θα συνεχίσει στο τεχνικό σταφ του συλλόγου.

«Δεν είναι για εμάς ένας απλός προπονητής, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ανάπτυξη των γυναικείων τμημάτων του Προμηθέα, από τις μικρότερες ηλικίες έως τη μεγάλη ομάδα», τονίζεται με έμφαση στο ευχαριστήριο του πατρινού συλλόγου.

 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Χτίζει χαρακτήρα σεμνά και ταπεινά

Published

on

Είναι προφανές και αποτελεί βασικό κανόνα ότι τα φιλικά παιχνίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας μιας ομάδας γίνονται κυρίως για το τεχνικό επιτελείο, ώστε να βγάζει κάθε φορά τα συμπεράσματά του, και όχι για τον κόσμο, που αναλόγως των αποτελεσμάτων είτε πανηγυρίζει είτε γκρινιάζει.

Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Προμηθέα, με άπαντες να παραμένουν προσγειωμένοι και με χαμηλό προφίλ, παρά τις τελευταίες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, όπως το Μαρούσι και ο Άρης στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια».

Δύο νίκες, με την τελευταία επί του Άρη με 77-67 να έχει τη δική της βαρύτητα, έστω και σε επίπεδο γοήτρου, μια και το μεταξύ τους ραντεβού στο πρωτάθλημα προβλέπεται αρκετά διαφορετικό.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης είδε για πρώτη φορά την ομάδα πλήρη, με τους δύο βασικούς πλέι μέικερ (Μπαζίνα και ΜακΚάλουμ) να δείχνουν τα διαπιστευτήριά τους οργανωτικά και εκτελεστικά, ειδικά ο Αμερικανός, που είναι ένας πολύ ποιοτικός γκαρντ.

Επίσης, είδε μια πολύ καλή εικόνα από δύο ακόμη Αμερικανούς παίκτες, τους Χάμοντς και Κόουλμαν, όπως και από τον Γκρέι. Περιμένει ακόμη από τους δύο υπόλοιπους ξένους (Πόλικαπ και Ματσούρα) να ενταχθούν ακόμη καλύτερα στο σύνολο για να βοηθήσουν όπως μπορούν.

«Παρών» ο Σταυρακόπουλος

Τη δική του, επίσης αξιόλογη, παρουσία είχε από το ελληνικό στοιχείο ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος, παίκτης που ο τεχνικός του Προμηθέαγνωρίζει πολύ καλά από την περσινή τους συνεργασία στο Περιστέρι, τον πιστεύει και γι’ αυτό τον πήρε μαζί του στην Πάτρα.

Εναντίον του Άρη, ο 21χρονος ταλαντούχος παίκτης έπαιξε 13:17, με απολογισμό 12 πόντους με 4/5 τρίποντα, δίνοντας επιθετικές λύσεις από μακριά σε κρίσιμα σημεία.

Στον αγώνα με το Μαρούσι είχε και πάλι ανάλογο χρόνο (14:44), με 7 πόντους (2/4 τρίποντα, 1/1 βολή). Ο ίδιος, και στην καθημερινή προπόνηση, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, κάτι που αρέσει στον Λιμνιάτη.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 minutes ago

Τα ζευγάρια της Α΄Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ41 minutes ago

Βραβεύτηκαν οι πρώτοι “κανονιέρηδες” της περσινής σεζόν

Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Το πρόγραμμα του “Φάνης Κολλιόπουλος”

ΔΙΕΘΝΗ1 hour ago

Επιστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 5 χρόνια με την “πρωτάρα” Πάφο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Ολυμπιακός: Στην αποστολή ενόψει Πάφου ο Ρόντινεϊ, εκτός οι Τζολάκης, Ζέλσον και Γιάρεμτσουκ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Παναθηναϊκός: ΠΑΕ και παίκτες… βγήκαν μπροστά με ανακοινώσεις για την στήριξη του κόσμου

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ12 hours ago

Γ΄ Κατηγορία: Το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ13 hours ago

Β΄ Κατηγορία: Το πρόγραμμα αγώνων των δύο ομίλων

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Α΄Κατηγορία: Το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ανεβαίνει το Ζαβλάνι, πλήγμα με τραυματισμό παίκτη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Πανμοβριακός: Ακόμα δύο προσθήκες με παρόν και μέλλον

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Κεραυνός: Εξαιρετική εικόνα στο τελευταίο φιλικό του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Αγώνας δρόμου της ερασιτεχνικής για τα διαρκείας και τις χορηγίες, έτσι ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Α΄Κατηγορία: Το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Γ ΕΘΝΙΚΗ21 hours ago

Θύελλα Πατρών: Πέντε σκόρερ στα τρία πρώτα ματς

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Τούρκος οπαδός σε σύζυγο Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια»

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ21 hours ago

Το τουρνουά του Κεραυνού Αιγίου “μετακομίζει” φέτος στην Πάτρα και το Promitheas Park (27-28/9)

Γ ΕΘΝΙΚΗ24 hours ago

Παναιγιάλειος: Στη φυσική έδρα του με τον ΠΑΣ Πύργου

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 minutes ago

Τα ζευγάρια της Α΄Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ41 minutes ago

Βραβεύτηκαν οι πρώτοι “κανονιέρηδες” της περσινής σεζόν

Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Το πρόγραμμα του “Φάνης Κολλιόπουλος”

ΔΙΕΘΝΗ1 hour ago

Επιστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 5 χρόνια με την “πρωτάρα” Πάφο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Ολυμπιακός: Στην αποστολή ενόψει Πάφου ο Ρόντινεϊ, εκτός οι Τζολάκης, Ζέλσον και Γιάρεμτσουκ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Παναθηναϊκός: ΠΑΕ και παίκτες… βγήκαν μπροστά με ανακοινώσεις για την στήριξη του κόσμου

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ12 hours ago

Γ΄ Κατηγορία: Το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ13 hours ago

Β΄ Κατηγορία: Το πρόγραμμα αγώνων των δύο ομίλων

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Α΄Κατηγορία: Το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων

Facebook