Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Β.Τζελάτης στη «Match»: «Με γεμίζει να βλέπω τα παιδιά να αγωνίζονται»

Published

on

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βαγγέλης Τζελάτης κάνει τη δική του αποτίμηση για τα «Τοφάλεια 2019», ενώ μιλάει για τον Πατραϊκό Αθλητισμό αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έρχεται στην Πάτρα.

Είναι το πρόσωπο που με τη βοήθεια από το δυναμικό του ΣΕΓΑΣ, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το χώρο του κλασικού αθλητισμού επάξια στο προσκήνιο.

Είναι η αγάπη του, αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη με μεράκι και όπως παραδέχεται, θα το κάνει μέχρι να γεράσει.

Η «Match» με αφορμή τα «Τοφάλεια 2019» αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που έρχεται στην Πάτρα (27-28 Ιουλίου), συνομίλησε για όλα τα φετινά τεκταινόμενα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλη Τζελάτη.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Η πρώτη αποτίμηση του Βαγγέλη Τζελάτη για τα «Τοφάλεια 2019»;

«Η διοργάνωση όπως έχει σχεδιαστεί τα τελευταία χρόνια απευθύνεται στους καλούς Έλληνες αθλητές, όχι όμως ακριβώς στα πρώτα-πρώτα ονόματα, αλλά σε ανερχόμενους που τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν ψηλά. Βοηθάει αυτούς τους αθλητές να βρουν αγώνες να συμμετάσχουν, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις.

Τα Τοφάλεια γίνονται σε ένα σύγχρονο στάδιο και βοηθάει και την πόλη της Πάτρας με την προσέλευση αθλητών, αλλά κυρίως βοηθάει, και αυτό μας ενδιαφέρει εμάς σαν ΣΕΓΑΣ, τους ίδιους όπως είπα τους διαγωνιζόμενους.

Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος μας και νομίζω τον πετυχαίνουμε».

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα Στάδιο το οποίο είναι σε θέση να προσφέρει τόσες πολλές ανέσεις στους διοργανωτές και στους αθλητές;

«Το Στάδιο μας έχει εννέα διαδρόμους, άνεση την οποία δεν προσφέρει άλλο στην Ελλάδα, με τη μοναδική εξαίρεση του ΟΑΚΑ το οποίο όμως έγινε εκ των υστέρων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μάλιστα επειδή εκεί έγινε και χωριστά, τώρα έχει υποστεί ζημιά.

Πέρα από τους εννέα διαδρόμους, έχει και άλλους οκτώ στο βοηθητικό του, έχει υπόγειο ταρτάν πέντε διαδρόμων κάτω από τις κερκίδες, έξι σκάμματα οριζόντια αλμάτων που μπορείς να κάνεις ανάλογα με τον αέρα και με τον αριθμό των γκρουπ όταν έχουμε προκριματικούς αγώνες που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Έχει όλες τις προδιαγραφές για να πραγματοποιηθούν ότι αγώνες θέλουμε.  Έχει καλό εξοπλισμό και τα είχαμε φροντίσει και εμείς όλα αυτά όταν έπρεπε, τότε δηλαδή που ανακατασκευάστηκε το Στάδιο.

Επίσης αρέσει στους αθλητές γιατί έχει και καλή ποιότητα κατασκευής».

Τι εισπράττεται από τους αθλητές και από τους συλλόγους που έρχονται για να συμμετάσχουν; Ποιες είναι οι εντυπώσεις;

«Είναι ευχαριστημένοι από το στάδιο και τη διοργάνωση και ζητούν να έρθουν. Στα Τοφάλεια συγκεκριμένα τοποθετούνται και αγωνίσματα που δεν συνηθίζονται να υπάρχουν σε άλλα μίτινγκ και θεωρούνται αντί-εμπορικά.

Εμείς βάζουμε 3.000 χιλιόμετρα Αντρών, Γυναικών, έχουμε δισκοβολία, δύο επί κοντώ και στους Άνδρες και στις Γυναίκες που αποφεύγουν αλλού να τα βάλουν γιατί χρειάζονται και χρόνο και ανθρώπους που θα ξέρουν. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο θέλουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές».

Τι έφταιξε και ο κόσμος δεν έδωσε δυναμικό «παρών» την Τετάρτη;

«Το κακό με αυτό το μίτνγκ είναι ότι γίνεται πάντα Ιούλιο και η ζέστη είναι ανασταλτικός παράγοντας παρότι το βάλαμε στις 19.00 το απόγευμα και τελειώσαμε σχεδόν στις 23.00 το βράδυ, δεν ήρθε ο κόσμος. Κάποτε το 1999 και το 2000 είχαμε 7.000 θεατές.

Παίζει ρόλο και ότι ο κόσμος θα έρθει όταν υπάρχουν έστω 5-6 μεγάλα πρωτοκλασάτα ονόματα, διότι δεν ξέρει το βάθος του Αθλητισμού.

Για να έρθουν, όμως, αυτά τα ονόματα θέλουν κάποιες παροχές (φαγητό, διανυκτέρευση) και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει και η στήριξη από την τοπική κοινωνία»

Για 4η συνεχόμενη σεζόν το Πανελλήνιο στην Πάτρα!

Το Πανελλήνιο Στίβου έρχεται στην Πάτρα για 4η συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που αποτελεί προνόμιο για τον Πατραϊκό Αθλητισμό. Έχετε δουλέψει πολύ για αυτό παρά τις αντιξοότητες και θέλω να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας.

Β.Τ.: «Είναι το χόμπι μου, η αγάπη μου. Από 14-15 χρονών έχω κλείσει 50 χρόνια στον Στίβο σαν αθλητής, σαν κριτής, σαν μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ 10 χρόνια.

Είναι κάτι που με εκφράζει, όταν βλέπω όπως προχθές 200 παιδιά να αγωνίζονται αυτό μου αρκεί, ενώ σε άλλους αγώνες ανάλογα την περιοχή ρυθμίζουμε τις ανάγκες της διοργάνωσης. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε 400 αθλητές στον Πύργο με 34 αγωνίσματα, στο Αίγιο 300 αθλητές με 28 αγωνίσματα, κάτι που δεν γίνεται εύκολα.

Θέλουμε να δείχνουμε ποιος είναι ο Στίβος. Αυτό είναι μεράκι και ξέρω ότι κάποια στιγμή θα κουραστώ και εγώ, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω. Ελπίζω πως το Πανελλήνιο που έρχεται θα έχει περισσότερο κόσμο και ανάλογες επιτυχίες».

ΣΤΙΒΟΣ

Ο 4ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος “Φάνης Τσιμιγκάτος” υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Published

on

Ο 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μάλιστα η συμμετοχή των φοιτητών και των φοιτητριών στο βασικό πακέτο είναι δωρεάν τόσο στον αγώνα των 5.000 μ. όσο και στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας εγγραφών Raceid μέχρι και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025 στη διεύθυνση https://raceid.com/el/races/13932/about.
Τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου της Παναχαϊκή Φάνη Τσιμιγκάτου, που «έφυγε» πρόωρα και
άδικα από τη ζωή.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Σταμούλης: «Άριστη διοργάνωση, φανταστική η διαδρομή στον αγώνα Φάνης Τσιμιγκάτος»

Published

on

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δρομείς των μεγάλων αποστάσεων είναι ο πανελληνιονίκης Κωνσταντίνος Σταμούλης. Έχει αγωνιστεί και στους τρεις προηγούμενους νυχτερινούς ημιμαραθωνίους «Φ. Τσιμιγκάτος» και είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για τον αγώνα. Λίγο πριν τρέξει στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, είπε:

«Εάν με ρωτούσε κανείς για τον Ημιμαραθώνιο της Πάτρας, θα του πρότεινα να συμμετάσχει οπωσδήποτε. Είναι μια άριστη διοργάνωση με ένα μεγάλο όπλο, την φανταστική διαδρομή», ενώ στάθηκε και στην ώρα διεξαγωγής του.

«Το ότι γίνεται βράδυ, τον κάνει ξεχωριστό, ενώ είναι ιδιαίτερα θετικό για έναν αθλητή». Ο Κωνσταντίνος Σταμούλης ζει και γυμνάζεται στο Αγρίνιο με τον Μπάμπη

Ποσονίδη και διακρίνεται στην αντοχή με τον αδερφό του Νίκο. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ

5.000 μ.: 14.02.63 Νινόβ 16/7/2022

10.000 μ.: 29.08.17 Λονδίνο 18/5/2024

Ημιμαραθώνιος: 1:06.14 Θεσσαλονίκη 21/11/2021

Μαραθώνιος: 2:25.37 Αθήνα 13/11/2022

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε

συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος».

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ημιμαραθώνιος 21.097 μέτρα. (γεννηθέντες 2007 και νωρίτερα).

Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρα (γεννηθέντες 2013 και νωρίτερα).

Αγώνας δρόμου 1.000 μέτρα για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού (2014-2016) και ΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε

να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6947831390 (Γιώργος Παπανδρεόπουλος, διευθυντής του Αγώνα).

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://raceid.com/el/races/13932/about.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τόκιο 2025: Στην 16η θέση στα 20 χλμ. βάδην η Ντρισμπιώτη, φετινά ρεκόρ για Παπαδοπούλου και Τσινοπούλου

Published

on

Αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις σημείωσαν οι τρεις Eλληνίδες αθλήτριες που αγωνίστηκαν το Σάββατο (20/9) στα 20 χλμ. βάδην, στην όγδοη και προτελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Τόκιο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε παρούσα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση και πάλεψε την κούρσα της από την αρχή μέχρι το τέλος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε στην 16η θέση σε 1 ώρα 29.47.

«Ήταν μια επίδοση που είχα στα πόδια μου ήξερα πως μπορώ να πάω, αλλά όχι όμως σήμερα. Από τον Φεβρουάριο είχα να βαδίσω τόσο γρήγορα, ένοιωσα καλά στην κούρσα και είπα να το δοκιμάσω. Είχα μια ενόχληση στο δικέφαλο είχα και δυο κάρτες και προσπάθησα να μείνω στο ρυθμό μου. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για αυτή τη διοργάνωση. Πήγα καλά στο 20άρι και όχι στο 35άρι.

Με τη σημερινή εμφάνιση φάνηκε πως θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι καλό και στο 35άρι. Τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, κάποιες φορές το σώμα ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα. Είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας μου. Για το εγγύς μέλλον έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου τα οποία θέλω να προγραμματίσω», είπε η Ντρισμπιώτη μετά το τέλος του αγώνα.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της νέο φετινό της ρεκόρ σε 1 ώρα 35.05 καταλαμβάνοντας την 34η θέση στην απόσταση.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου τέλος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα στη χρονιά κατάφερε να πάρει την 39η θέση με νέο φετινό ρεκόρ τερματίζοντας σε 1 ώρα 37.40.

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Με διεθνή η διαιτητική τριάδα στον αυριανό αγώνα κυπέλλου του Απόλλωνα, οι ρέφερι στον Κόροιβο

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Ο 4ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος “Φάνης Τσιμιγκάτος” υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Διαδικτυακή κάλυψη του αυριανού αγώνα κυπέλλου με τη Δόξα Λευκάδας από την Περιβόλα στις 5μ.μ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ6 hours ago

Προμηθέας Βίκος Cola: Θέλει τελικό στο Super Cup

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ7 hours ago

Μια αγκαλιά όλοι για τον Μιχάλη! – Συγκλονιστικές στιγμές στο γήπεδο Προσφυγικών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ο Φωτιάς διαιτητής στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, σφυρίζει Ζάλτσμπουργκ-Πόρτο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ8 hours ago

Σεμιτέκολος: “Τα Προσφυγικά να θυμίζουν… Αγυιά την Κυριακή, τα παιδιά θέλουν την στήριξη όλων”

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας Α2 Γυναικών με δυο παιχνίδια την ερχόμενη Κυριακή

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ8 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης, ξεχωρίζει Άρης – Μαρκό στο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ9 hours ago

Αγώνας δρόμου από τον Καμπεράι για να είναι είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον ΑΟ Μιλτιάδη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Ράντος: «Το πρωτάθλημα θα είναι τριών ταχυτήτων»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ13 hours ago

Θούας: «Στόχος να είμαστε σταθερά ανταγωνιστικοί»

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ8 hours ago

Σεμιτέκολος: “Τα Προσφυγικά να θυμίζουν… Αγυιά την Κυριακή, τα παιδιά θέλουν την στήριξη όλων”

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ12 hours ago

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες Β΄ στη Γ΄ Κατηγορία.

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ10 hours ago

Α΄ Κατηγορία: Οι μεταγραφές των ομάδων πριν τη σέντρα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Τουρνουά “Μ.Δημητρακόπουλος”: Ο Αστέρας Τέμενης τιμά τη μνήμη του εκλιπόντα αθλητή του

Γ ΕΘΝΙΚΗ12 hours ago

Α.Ο. Μιλτιάδης: Με νίκη και καλή ψυχολογία πριν την Παναχαϊκή

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

ΑΟ Τριταίας: Ακόμα τέσσερις μεταγραφές πριν την πρεμιέρα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ9 hours ago

Αγώνας δρόμου από τον Καμπεράι για να είναι είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον ΑΟ Μιλτιάδη

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ7 hours ago

Μια αγκαλιά όλοι για τον Μιχάλη! – Συγκλονιστικές στιγμές στο γήπεδο Προσφυγικών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Με διεθνή η διαιτητική τριάδα στον αυριανό αγώνα κυπέλλου του Απόλλωνα, οι ρέφερι στον Κόροιβο

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Ο 4ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος “Φάνης Τσιμιγκάτος” υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Διαδικτυακή κάλυψη του αυριανού αγώνα κυπέλλου με τη Δόξα Λευκάδας από την Περιβόλα στις 5μ.μ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ6 hours ago

Προμηθέας Βίκος Cola: Θέλει τελικό στο Super Cup

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ7 hours ago

Μια αγκαλιά όλοι για τον Μιχάλη! – Συγκλονιστικές στιγμές στο γήπεδο Προσφυγικών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ο Φωτιάς διαιτητής στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, σφυρίζει Ζάλτσμπουργκ-Πόρτο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ8 hours ago

Σεμιτέκολος: “Τα Προσφυγικά να θυμίζουν… Αγυιά την Κυριακή, τα παιδιά θέλουν την στήριξη όλων”

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας Α2 Γυναικών με δυο παιχνίδια την ερχόμενη Κυριακή

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ8 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης, ξεχωρίζει Άρης – Μαρκό στο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ9 hours ago

Αγώνας δρόμου από τον Καμπεράι για να είναι είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον ΑΟ Μιλτιάδη

Facebook