BASKET LEAGUE
Βαρύ πένθος στον Παναθηναϊκό – Πέθανε ο Πάρης Δερμάνης

Ο Πάρης Δερμάνης έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν 60 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Instagram ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού AKTOR, Μιχάλης Γεωργαντής.
“Μεγάλε φίλε κάποτε θα τα ξαναπούμε” έγραψε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γεωργαντής, ανεβάζοντας μία κοινή τους φωτογραφία.
Ο Πάρης Δερμάνης ήταν φροντιστής των “πράσινων” τα τελευταία 17 χρόνια και ήταν μία από τις πλέον αγαπητές φιγούρες στην πράσινη οικογένεια, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί ως υπεύθυνος ασφαλείας στην ΚΑΕ ΑΕΚ.
Νοσηλευόταν από την 1η Μαΐου, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο πριν από το Game 4 των playoffs κόντρα στην Μακάμπι στο Βελιγράδι, ενώ είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Αθήνα στις 16 Μαΐου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ιδιαίτερα δεμένοι με τον Πάρη Δερμάνη, με τον Κέντρικ Ναν να του έχει αφιερώσει μάλιστα την νίκη επί της Μακάμπι στο Game 4.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Με δυο διαφορετικά πρόσωπα ο Προμηθέας στο φιλικό με το Περιστέρι και ήττα (93-86)

Με εμφάνιση «καρμπόν» στο τεστ με τη Μύκονο (δέχθηκε 50 πόντους στο πρώτο μέρος) ο Προμηθέας ηττήθηκε πριν από λίγο και από το Περιστέρι στο τουρνουά «Ν. Φάσουρας» με 93-86.
Παρουσίασε εκ νέου δυο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα. Ένα πολύ κακό πρόσωπο στην αμυντική του συμπεριφορά και μια κάπως καλύτερη εικόνα στην επανάληψη που δεν έφθασε όμως για να φέρει την ολική ανατροπή στο σκορ. Το πρώτο 20λεπτο βρήκε την πατρινή ομάδα από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ (17-5 στο 5’, 23-10 9’, 40-30 15’) και με παθητικό 50 πόντους πριν καν ολοκληρωθεί (51-39 στο 19΄).
Ο Προμηθέας μείωσε σε 71-58 στο 29’, 81-73 στο 36’, χωρίς όμως συνέχεια, ενώ εκτός δράσης έμειναν πάλι οι ΜακΚάλουμ, Γκρέι, Καραγιαννίδης και Λάγιος.
Τα 10λεπτα: 28-15, 53-41 (ημ.), 73-61, 93-86.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Νίκολς 6, Καρντένας 8 Βαν Τούμπεργκεν 14 (2/3διπ., 1/4τρ.), Πετράκης 5 (1), Πέιν 14 (6/6διπ.), Ιτούνας 4 (1), Μουράτος, Αμπερκρόμπι 20 (3/4διπ., 3/4τρ.), Κακλαμανάκης 3, Χάρις 7, Παπαδάκης 8 (1), Γιάνκοβιτς 4.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (4/8διπ., 4/7τρ.), Κόουλμαν 12, Πλώτας 7 (1/3τρ.), Μπαζίνας 13 (5/7διπ., 0/4τρ., 7 ασίστ), Καπετάκης 3 (1), Πρέκας 6 (2/2τρ.), Κομιανίδης, Πόλικαπ 12 (5/8διπ., 4ριμπ.), Μακούρα 10 (2/3διπ., 2/6τρ., 5 ασίστ, 4 λάθη), Σταυρακόπουλος 3 (1/5τρ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Λιμνιάτης

Το 6ο τουρνουά “Νίκος Φάσουρας” διεξάγεται στο “Ανδρέας Παπανδρέου”.
Πέραν του Περιστερίου, που διοργανώνει το τουρνουά, λαμβάνει μέρος και ο Προμηθέας, ο οποίος χθες (19/9) ηττήθηκε από την Μύκονο.
Αύριο (21/9) θα αναμετρηθεί με το Περιστέρι, ομάδα όπου πέρσι βρισκόταν ο Γιώργος Λιμνιάτης, νυν τεχνικός της πατρινής ομάδας.
Το πρόγραμμα της Κυριακής (21/9)
16:30 Άρης Betsson – Α.Ο. Μυκόνου Betsson
19:15 Περιστέρι – Προμηθέας
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Γ. Λιμνιάτης: “Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε, βγάλαμε δυο πρόσωπα”

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν ο Γιώργος Λιμνιάτης μετά την μέτρια σε γενικές γραμμές εικόνα του Προμηθέα στο φιλικό με τη Μύκονο και ιδού τι δήλωσε:
«Είχαμε σημαντικές απουσίες αλλά και δυο διαφορετικά πρόσωπα. Είμαστε πολύ soft στο πρώτο μέρος σε πολλούς τομείς και δεχθήκαμε 50 πόντους, στην επανάληψη γίναμε πιο δυνατοί, βγάλαμε καλύτερη εικόνα.
Τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε γιατί αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, σημαίνει ότι δεν βαδίζεις σε σωστό δρόμο. Πριν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη είχαμε παντελώς διαφορετική εικόνα από τη σημερινή, με μια πολύ ποιοτική ομάδα».
Μίλτος Σπυρόπουλος