ΡΟΗ
Βρούτσης: “Η προσπάθεια του υπουργείο δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία των αθλητών”
Ο Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε μαζί με μέλη του ΠΣΑΠΠ (Γιώργο Μπαντή, Τάσο Μπακασέτα, Βασίλη Παπαδόπουλου)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και των 45 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την υπαγωγή των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο (οικονομικής εξυγίανσης) άρθρο 44 πριν από 20 χρόνια.
Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΠΠ Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους των 45 ποδοσφαιριστών με τις οφειλές οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιάννης Κατσαρός, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιαρός.
Συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του νόμου 3606 του 2007 με την καταβολή προς αυτούς 4.841.153, εκ των οποίων τους δόθηκαν τα μισά σε εξαμηνιαίες δόσεις το 2008 και το 2009 και δεν εξοφλήθηκαν έκτοτε, λόγω της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε τότε η χώρα.
Ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή την πλευρά των ποδοσφαιριστών, αναγνώρισε το “δίκαιο αίτημά τους” και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
“Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία, η δικαιοσύνη και η νομιμότητα στα πρόσωπα των αθλητών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: “Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση με τα μέλη του ΠΣΑΠΠ, για ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν.
Συμφωνήσαμε λοιπόν από κοινού να κινήσουμε κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Οικονομικών για να δώσουμε λύση στο δίκαιο αίτημα των αθλητών. Όπως προανέφερα, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά κυρίως το Οικονομικών, με το οποίο πρέπει να μιλήσω, όμως βλέπω αχτίδα αισιοδοξίας”.
Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του για συνάντηση και χαιρέτισαν την «ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση», που είχαν στην προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
“Έγινε μια ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση, παρουσία αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που άκουσα από το στόμα του Υπουργού ότι υπάρχει αχτίδα φωτός”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής και συνέχισε:
“Η δέσμευση για προσπάθεια, εύχομαι στο τέλος να ευοδωθεί. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού έχει ένα ειδικό βάρος και οφείλω να το αναγνωρίσω. Εύχομαι πραγματικά να δοθεί λύση για τους ποδοσφαιριστές μας γιατί η κατάσταση όντως είναι οριακή, τα συζητήσαμε, τα αναλύσαμε, τα γνωρίζει ο υπουργός. Έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για να γίνει η απαιτούμενη προσπάθεια και να δοθεί επιτέλους λύση”.
Ο Άγγελος Χαριστέας υπογράμμισε: “Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον κ. Βρούτση, ο οποίος απέδειξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι είναι ικανός να παίρνει αποφάσεις και ιδιαίτερα πολύ σημαντικές. Και γι’ αυτό τον λόγο βρεθήκαμε σήμερα εδώ.
Αν δεν ήταν η προσωπικότητά του τέτοια, που να μας δώσει το έναυσμα να έχουμε μια συνάντηση μαζί του, πιστέψτε με ότι δεν θα το κάναμε. Άρα ξεκινάμε από το γεγονός ότι έχουμε έναν άνθρωπο σοβαρό στο Υπουργείο Αθλητισμού.
Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα το οποίο είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό ανοιχτό, όμως υπάρχει νόμος και θα ακολουθήσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να βρεθεί λύση.
Όσοι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αντιπροσωπεύουμε 45 οικογένειες και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη. Φεύγοντας όμως από τη σημερινή συνάντηση, αυτό που έχω να πω είναι ότι με μεγάλη μου χαρά είδα ότι υπάρχει όχι μόνο η διάθεση αλλά και ο τρόπος να βρεθεί λύση”.
Ο Άγγελος Χαριστέας καταλήγοντας με αφορμή την παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στη συνάντηση και το μήνυμα που στέλνει, είπε: “Χαίρομαι που ο διεθνής και αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, ο Μπακασέτας, ήταν σήμερα μαζί μας, διότι αυτό δείχνει ότι οι νέοι αθλητές δεν ξεχνάνε τους παλιότερους που ίδρωσαν τη φανέλα. Για μένα αυτό είναι το σημερινό μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και ο συνδετικός κρίκος είναι ο Υπουργός που μας δέχτηκε όλους μαζί, παλιούς και νέους για να δώσουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών”.
Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Υπουργό, ο Τάσος Μπακασέτας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: “Η σημερινή συνάντηση με γέμισε αισιοδοξία. Ο κ. Υπουργός ήταν απόλυτα ειλικρινής σε ότι μας είπε. Λίγα λόγια, μετρημένα πολύ ουσιώδη. Ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω. Διότι πάνω απ’ όλα μετράει η προσπάθεια. Έγινε μια νέα αρχή, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε για να βελτιώνουμε τα πράγματα στον Αθλητισμό μας”.

ΡΟΗ
«Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Νίκος Νικολάου έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα (και) στην αθλητική δημοσιογραφία!

Έφυγε από τη ζωή, μετά από περιπέτεια με την υγεία του, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Πάτρας και επί σειρά ετών αθλητικογράφος Νίκος Νικολάου.
Ο Νίκος Νικολάου άφησε την δική του σφραγίδα ως ένας υπάλληλος που υπηρέτησε τον δημόσιο τομέα με ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες.
Εκτός από την εργατικότητα και την προσφορά του στον τομέα του, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την μεγάλη του αγάπη τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας στον έντυπο Τύπο που υπηρέτησε με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο.
Παράλληλα, υπήρξε ένας σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Κωνσταντίνα μοιράστηκαν την κοινή τους ζωή από τα νεανικά τους χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Βασίλη, τους οποίους καμάρωσε να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τα οποία και υπεραγαπούσε.
Λάτρης του αχαϊκού αθλητισμού και πάντα με ξεχωριστό ζήλο και ενδιαφέρον για Παναχαϊκή και Απόλλωνα. Αγαπητός από όλους και άκρως ευγενής, αφήνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΡΟΗ
Δραματική η κατάσταση στον Ρωμανό – Απειλείται το Λυκόχορο – Μήνυμα του 112 για Αρόη, Διάκου και Γηροκομειό

Τελευταίες εξελίξεις…
18.33. Εκκενώνεται προληπτικά εντέλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τις αρχές να έχουν ετοιμαστεί για αυτή την επιχείρηση αφού υπήρχαν ανάλογες πληροφορίες εξ’ αρχής.
Η εκκένωση είναι προληπτική με εντολή υπουργού σε συνεννόηση με 6η ΥΠΕ και διοικήτρια του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι αρκετά δύ σκολη πλέον, αν και οι φλόγες δεν είναι κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε ήδη οχτώ ασθενείς απο το νοσοκομείο.
18. 29. Αποχώρησαν τα άτομα από την Αγία Σκέπη που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην ιερά μονή του Γηροκομείου, στην Παναγιά την Γηροκομίτισσα που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται μάχη από τους μοναχούς και τους κατοίκους για να μην την τυλίξουν οι φλόγες.
18.06. Εκκενώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομειο, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Ιερά Μονή Παντελεήμονα.
Αντίθετα δεν ισχύουν οι πληροφορίες για εκκένωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.
ΡΟΗ
ΜΗΝΥΜΑ 112: Η φωτιά στου Ρωμανού – Ζητείται εκκένωση της περιοχής!

Εκδόθηκε πριν από λίγο σήμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ρωμανού της Πάτρας.