Connect with us

ΡΟΗ

Βρούτσης: “Η προσπάθεια του υπουργείο δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία των αθλητών”

Ο Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε μαζί με μέλη του ΠΣΑΠΠ (Γιώργο Μπαντή, Τάσο Μπακασέτα, Βασίλη Παπαδόπουλου)

Published

on

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και των 45 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν τα αναγνωρισμένα δεδουλευμένα ετών από την υπαγωγή των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο (οικονομικής εξυγίανσης) άρθρο 44 πριν από 20 χρόνια.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΠΠ Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους των 45 ποδοσφαιριστών με τις οφειλές οι Άγγελος Χαριστέας, Ανδρέας Σκέντζος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Γιάννης Κατσαρός, Νίκος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Κατσιαρός.

Συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του νόμου 3606 του 2007 με την καταβολή προς αυτούς 4.841.153, εκ των οποίων τους δόθηκαν τα μισά σε εξαμηνιαίες δόσεις το 2008 και το 2009 και δεν εξοφλήθηκαν έκτοτε, λόγω της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε τότε η χώρα.

Ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή την πλευρά των ποδοσφαιριστών, αναγνώρισε το “δίκαιο αίτημά τους” και δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

“Η προσπάθεια του Υπουργείου Αθλητισμού δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της βίας, αλλά και η προστασία, η δικαιοσύνη και η νομιμότητα στα πρόσωπα των αθλητών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: “Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση με τα μέλη του ΠΣΑΠΠ, για ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν.

Συμφωνήσαμε λοιπόν από κοινού να κινήσουμε κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Οικονομικών για να δώσουμε λύση στο δίκαιο αίτημα των αθλητών. Όπως προανέφερα, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά κυρίως το Οικονομικών, με το οποίο πρέπει να μιλήσω, όμως βλέπω αχτίδα αισιοδοξίας”.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του για συνάντηση και χαιρέτισαν την «ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση», που είχαν στην προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

“Έγινε μια ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση, παρουσία αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που άκουσα από το στόμα του Υπουργού ότι υπάρχει αχτίδα φωτός”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής και συνέχισε:

“Η δέσμευση για προσπάθεια, εύχομαι στο τέλος να ευοδωθεί. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού έχει ένα ειδικό βάρος και οφείλω να το αναγνωρίσω. Εύχομαι πραγματικά να δοθεί λύση για τους ποδοσφαιριστές μας γιατί η κατάσταση όντως είναι οριακή, τα συζητήσαμε, τα αναλύσαμε, τα γνωρίζει ο υπουργός. Έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για να γίνει η απαιτούμενη προσπάθεια και να δοθεί επιτέλους λύση”.

Ο Άγγελος Χαριστέας υπογράμμισε: “Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον κ. Βρούτση, ο οποίος απέδειξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι είναι ικανός να παίρνει αποφάσεις και ιδιαίτερα πολύ σημαντικές. Και γι’ αυτό τον λόγο βρεθήκαμε σήμερα εδώ.

Αν δεν ήταν η προσωπικότητά του τέτοια, που να μας δώσει το έναυσμα να έχουμε μια συνάντηση μαζί του, πιστέψτε με ότι δεν θα το κάναμε. Άρα ξεκινάμε από το γεγονός ότι έχουμε έναν άνθρωπο σοβαρό στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα το οποίο είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό ανοιχτό, όμως υπάρχει νόμος και θα ακολουθήσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να βρεθεί λύση.

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αντιπροσωπεύουμε 45 οικογένειες και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη. Φεύγοντας όμως από τη σημερινή συνάντηση, αυτό που έχω να πω είναι ότι με μεγάλη μου χαρά είδα ότι υπάρχει όχι μόνο η διάθεση αλλά και ο τρόπος να βρεθεί λύση”.

Ο Άγγελος Χαριστέας καταλήγοντας με αφορμή την παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στη συνάντηση και το μήνυμα που στέλνει, είπε: “Χαίρομαι που ο διεθνής και αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, ο Μπακασέτας, ήταν σήμερα μαζί μας, διότι αυτό δείχνει ότι οι νέοι αθλητές δεν ξεχνάνε τους παλιότερους που ίδρωσαν τη φανέλα. Για μένα αυτό είναι το σημερινό μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και ο συνδετικός κρίκος είναι ο Υπουργός που μας δέχτηκε όλους μαζί, παλιούς και νέους για να δώσουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών”.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Υπουργό, ο Τάσος Μπακασέτας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: “Η σημερινή συνάντηση με γέμισε αισιοδοξία. Ο κ. Υπουργός ήταν απόλυτα ειλικρινής σε ότι μας είπε. Λίγα λόγια, μετρημένα πολύ ουσιώδη. Ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω. Διότι πάνω απ’ όλα μετράει η προσπάθεια. Έγινε μια νέα αρχή, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε για να βελτιώνουμε τα πράγματα στον Αθλητισμό μας”.

 

Πηγή

ΡΟΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού»

Published

on

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο θέμα της οπαδικής βίας, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι θα φθάσει μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσει τον χουλιγκανισμό από τα γήπεδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια δέσμευση που ανέλαβε μετά την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

«Η Δικαιοσύνη έχει υλικό στην διάθεση της και θα φθάσει εκεί που πρέπει να φθάσει και εκεί που μπορεί. Δεν το κρίνω εγώ αυτό. Αρχίζουμε όμως να βλέπουμε οικογένειες τα γήπεδα όπως είδαμε πρόσφατα στο μπάσκετ, και όλοι αντιλήφθηκαν ότι θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού».

 

Πηγή

Continue Reading

ΡΟΗ

Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook

ΔΕΑΒ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητούν τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας, όπως ανακοίνωσε η πρώτη

Published

on

Στην αντίληψη της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας υπέπεσε οπαδική σελίδα στο Facebook που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον επερχόμενο αγώνα ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και το Αιγάλεω για τα playoffs ανόδου από τη National League 1 στην Elite League.

Αναλυτικά:

“Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με αφορμή ανάρτηση στο Facebook, στο προφίλ του Egaleo City Gate 12, που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Ο Πρωτέας Βούλας – ΑΟ Αιγάλεω, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/5/2024 και ώρα 18:30 στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη Βούλα, η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των διαχειριστών του συγκεκριμένου προφίλ, προκειμένου να ασκήσει κατ’ αυτών όσα προβλέπει η διάταξη του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Επιπροσθέτως, η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη αυξημένων μέτρων τήρησης της τάξης στον εν λόγω αγώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος επεισοδίων”.

 

Πηγή

Continue Reading

ΡΟΗ

Το matchnews.gr συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ

Published

on

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Με  κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

* Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά

* Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 0.5.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και  φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας,  η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η  προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα,  και της  δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις  όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.
Αποτελεσματικά μέτρα  για  την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως  γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη
Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η  υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 1ης Μάϊου, οι οποίες, όμως, θα προβληθούν και θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της απεργίας, την επόμενη ημέρα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

της ΠΟΕΣΥ

της ΠΟΣΠΕΡΤ

της ΠΟΕΠΤΥΜ

της ΕΤΗΠΤΑ

Continue Reading
Advertisement

Facebook