Connect with us

ΡΟΗ

Γραπτό αίτημα για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ζητά το ΠΕΑΚ

Published

on

Να υποβάλλουν γραπτό αίτημα όσα σωματεία επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης του (στάδιο «Δ. Τόφαλος», κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», γυμναστήριο «Κουκούλι»), καλεί τους συλλόγους, το ΠΕΑΚ Πάτρας, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, απαγορεύεται η χρήση των παραπάνω εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας, καλεί τους αθλητικούς συλλόγους – σωματεία, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της (στάδιο «Δ. Τόφαλος», κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», γυμναστήριο «Κουκούλι»), για προπονήσεις και για έδρα αγώνων κατά την προσεχή αθλητική περίοδο 2018 – 2019, όπως υποβάλλουν γραπτό αίτημα χρήσης αυτών, μέχρι την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

Κλειστό στάδιο «Δ. Τόφαλος»

Τηλ.: 2610456131

Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός» – Κλειστό Γυμναστήριο «Κουκούλι»

Τηλ.: 2610643903

Όποιο σωματείο δεν καταθέσει αίτηση δεν θα έχει δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων».

ΡΟΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού»

Published

on

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο θέμα της οπαδικής βίας, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι θα φθάσει μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσει τον χουλιγκανισμό από τα γήπεδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια δέσμευση που ανέλαβε μετά την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

«Η Δικαιοσύνη έχει υλικό στην διάθεση της και θα φθάσει εκεί που πρέπει να φθάσει και εκεί που μπορεί. Δεν το κρίνω εγώ αυτό. Αρχίζουμε όμως να βλέπουμε οικογένειες τα γήπεδα όπως είδαμε πρόσφατα στο μπάσκετ, και όλοι αντιλήφθηκαν ότι θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού».

 

Πηγή

Continue Reading

ΡΟΗ

Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook

ΔΕΑΒ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητούν τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας, όπως ανακοίνωσε η πρώτη

Published

on

Στην αντίληψη της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας υπέπεσε οπαδική σελίδα στο Facebook που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον επερχόμενο αγώνα ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και το Αιγάλεω για τα playoffs ανόδου από τη National League 1 στην Elite League.

Αναλυτικά:

“Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με αφορμή ανάρτηση στο Facebook, στο προφίλ του Egaleo City Gate 12, που προτρέπει σε πρόκληση επεισοδίων στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Ο Πρωτέας Βούλας – ΑΟ Αιγάλεω, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/5/2024 και ώρα 18:30 στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη Βούλα, η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των διαχειριστών του συγκεκριμένου προφίλ, προκειμένου να ασκήσει κατ’ αυτών όσα προβλέπει η διάταξη του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Επιπροσθέτως, η ΔΕΑΒ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη αυξημένων μέτρων τήρησης της τάξης στον εν λόγω αγώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος επεισοδίων”.

 

Πηγή

Continue Reading

ΡΟΗ

Το matchnews.gr συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ

Published

on

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Με  κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

* Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά

* Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 0.5.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και  φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας,  η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η  προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα,  και της  δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις  όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.
Αποτελεσματικά μέτρα  για  την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως  γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη
Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η  υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 1ης Μάϊου, οι οποίες, όμως, θα προβληθούν και θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της απεργίας, την επόμενη ημέρα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

της ΠΟΕΣΥ

της ΠΟΣΠΕΡΤ

της ΠΟΕΠΤΥΜ

της ΕΤΗΠΤΑ

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25 mins ago

Κύκλωμα στοιχηματισμού: Ασκήθηκαν οι διώξεις – 173 ερευνώνται για εγκληματική οργάνωση!

ΜΠΑΣΚΕΤ10 hours ago

Ανοίγει το ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Χάρης Ράντος: «Είχαμε καθαρό μυαλό…»

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ11 hours ago

Σερίφ Λαουάλ: Ο Βρετανός μποξέρ κατέρρευσε από χτύπημα αντιπάλου και πέθανε στο επαγγελματικό του ντεμπούτο

BASKET LEAGUE11 hours ago

Η τελική κατάταξη της Basket League και τα ζευγάρια των πλέι-οφ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ12 hours ago

Καρέ… άθλων του Χέιλ στο διπλό του Προμηθέα με Περιστέρι!

ΔΙΕΘΝΗ12 hours ago

Ο διπλός πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Conference League – 3 ζώνες ελέγχου, ελικόπτερα και drones!

Γ ΕΘΝΙΚΗ13 hours ago

Οδυνηρός υποβιβασμός: Ιστορικές ομάδες στα τοπικά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Η πρόταση της ΕΠΟ για τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

BASKET LEAGUE14 hours ago

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη με εξαιρετικό Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός πριν τα πλέι οφ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25 mins ago

Κύκλωμα στοιχηματισμού: Ασκήθηκαν οι διώξεις – 173 ερευνώνται για εγκληματική οργάνωση!

ΜΠΑΣΚΕΤ10 hours ago

Ανοίγει το ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Χάρης Ράντος: «Είχαμε καθαρό μυαλό…»

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ11 hours ago

Σερίφ Λαουάλ: Ο Βρετανός μποξέρ κατέρρευσε από χτύπημα αντιπάλου και πέθανε στο επαγγελματικό του ντεμπούτο

BASKET LEAGUE11 hours ago

Η τελική κατάταξη της Basket League και τα ζευγάρια των πλέι-οφ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ12 hours ago

Καρέ… άθλων του Χέιλ στο διπλό του Προμηθέα με Περιστέρι!

ΔΙΕΘΝΗ12 hours ago

Ο διπλός πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Conference League – 3 ζώνες ελέγχου, ελικόπτερα και drones!

Γ ΕΘΝΙΚΗ13 hours ago

Οδυνηρός υποβιβασμός: Ιστορικές ομάδες στα τοπικά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Η πρόταση της ΕΠΟ για τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

BASKET LEAGUE14 hours ago

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη με εξαιρετικό Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός πριν τα πλέι οφ!

Facebook