Connect with us

ΡΟΗ

Ο… ήρωας του αθλητισμού που έσωσε ζωές

Published

on

Άνθρωπος του αθλητισμού, με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, Ιωάννης Ποδιώτης που ακινητοποίησε και αφόπλισε τον δράστη της φρικιαστικής επίθεσης με τσεκούρι στην Κοζάνη.

Τη στιγμή που ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από τα όσα έπραξε ο 45χρονος δράστης, φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος δίνουν τα συγχαρητήριά τους στον ηρωικό διευθυντή της εφορίας, ο οποίος παρά τον πανικό κατάφερε να ακινητοποιήσει και να αφοπλίσει τον δράστη.

Ο Ιωάννης Ποδιώτης είναι ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά, ενώ ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό.

Ειδικότερα, είναι γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πρόεδρος των ακαδημιών μπάσκετ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

Τα τελευταία δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018 υπηρετεί στη ΔΟΥ Κοζάνης, στον τόπο καταγωγής του, ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του ίδιου και άλλων εφοριακών στην Ασφάλεια Κοζάνης, αλλά και από την εξέταση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο διευθυντής της ΔΟΥ έσωσε την τελευταία στιγμή τη μια από τις δύο εφοριακούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο του 45χρονου, την ώρα που την είχε ακινητοποιήσει στο πάτωμα του 2ου ορόφου και είχε σηκώσει το τσεκούρι για να τη χτυπήσει.

ΡΟΗ

«Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Νίκος Νικολάου έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα (και) στην αθλητική δημοσιογραφία!

Published

on

Έφυγε από τη ζωή, μετά από περιπέτεια με την υγεία του, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Πάτρας και επί σειρά ετών αθλητικογράφος Νίκος Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου άφησε την δική του σφραγίδα ως ένας υπάλληλος που υπηρέτησε τον δημόσιο τομέα με ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Εκτός από την εργατικότητα και την προσφορά του στον τομέα του, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την μεγάλη του αγάπη τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας στον έντυπο Τύπο που υπηρέτησε με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο.

Παράλληλα, υπήρξε ένας σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Κωνσταντίνα μοιράστηκαν την κοινή τους ζωή από τα νεανικά τους χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Βασίλη, τους οποίους καμάρωσε να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τα οποία και υπεραγαπούσε.

Λάτρης του αχαϊκού αθλητισμού και πάντα με ξεχωριστό ζήλο και ενδιαφέρον για Παναχαϊκή και Απόλλωνα. Αγαπητός από όλους και άκρως ευγενής, αφήνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΡΟΗ

Δραματική η κατάσταση στον Ρωμανό – Απειλείται το Λυκόχορο – Μήνυμα του 112 για Αρόη, Διάκου και Γηροκομειό

Published

on

Τελευταίες εξελίξεις…

18.33. Εκκενώνεται προληπτικά εντέλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τις αρχές να έχουν ετοιμαστεί για αυτή την επιχείρηση αφού υπήρχαν ανάλογες πληροφορίες εξ’ αρχής.

Η εκκένωση είναι προληπτική με εντολή υπουργού σε συνεννόηση με 6η ΥΠΕ  και διοικήτρια του νοσοκομείου.  Η κατάσταση είναι αρκετά δύ σκολη πλέον, αν και οι φλόγες δεν είναι κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε ήδη οχτώ  ασθενείς απο το νοσοκομείο.

18. 29. Αποχώρησαν τα άτομα από την Αγία Σκέπη που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην ιερά μονή του Γηροκομείου, στην Παναγιά την Γηροκομίτισσα που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται μάχη από τους μοναχούς και τους κατοίκους για να μην την τυλίξουν οι φλόγες.

18.06. Εκκενώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομειο, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Ιερά Μονή Παντελεήμονα.

Αντίθετα δεν ισχύουν οι πληροφορίες για εκκένωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.

Continue Reading

ΡΟΗ

ΜΗΝΥΜΑ 112: Η φωτιά στου Ρωμανού – Ζητείται εκκένωση της περιοχής!

Published

on

Εκδόθηκε πριν από λίγο σήμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ρωμανού της Πάτρας.

 

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Η Παναχαϊκή ανακοινώνει Τρόπουλο και Κουραχάνη, συνεχίζει να «γεμίζει» το ρόστερ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Δυνατό τεστ για Ατρόμητο Πατρών και Πάτραι

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

Θύελλα και Άρης εις διπλούν σε 4 ημέρες

NATIONAL LEAGUE 110 minutes ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» της Παναχαϊκής, ποια είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Πανιώνιος/Αχιλλέας: Θωράκισε τα γκολπόστ, πάει και για δυνατό φορ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Εθνική Ελλάδος: Ανοίγει η αυλαία με Λευκορωσία και προορισμό το Μουντιάλ

Α1 ΕΣΚΑΗ4 hours ago

Ξεκινά τα φιλικά η Δύμη με αντίπαλο το Βαρθολομιό

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202521 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Νικάει την Ισπανία και βγαίνει πρώτη στον όμιλο η γαλανόλευκη, διαφορετικά τερματίζει τέταρτη

Facebook