Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιστέρι: Πήγε για την ανατροπή στο τέλος, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες και πήρε την 4η θέση

Published

on

Την 4η θέση κατέλαβε το Περιστέρι bwin στο Final Four του Basketball Champions League, αφού παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε από τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου και μετά για να μαζέψει μια διαφορά της τάξης των 16 πόντων, δεν μπόρεσε να κάνει τελικά την ανατροπή, γνωρίζοντας ήττα με 87-84 από τη Μούρθια.

Η αστοχία από την περιφέρεια (3/15 τρίποντα) και τα πολλά λάθη (15) που έδωσαν 25 πόντους στην ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν αυτά που στοίχισαν περισσότερο στην ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία θα φύγει από τη Stark Arena του Βελιγραδίου με μία γλυκόπικρη γεύση στο φινάλε της εξαιρετικής της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά και με πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Ο Τζο Ράγκλαντ με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και ο Κένι Γουίλιαμς με 18 πόντους ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για το Περιστέρι, ενώ ο Λούντβιγκ Χάκανσον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ισπανών με 5/6 τρίποντα και 22 πόντους συνολικά.

Ο αγώνας

Το Περιστέρι bwin χτύπησε στην καρδιά της ρακέτας της Μούρθια στην πρώτη περίοδο και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό (10/11 δίποντα), όμως δεν κατάφερε να βρει σκορ πίσω από τα 6μ75 (0/4 τρίποντα), εκεί από όπου οι Ισπανοί είχαν 5/9 για να πάρουν ένα προβάδισμα 4 πόντων (23-27, 10′).

Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο διεύρυνε το προβάδισμά της στη δεύτερη περιόδο (35-44, 20′), βρίσκοντας 17 πόντους από τα 10 λάθη της ομάδας των δυτικών προαστίων στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήγε, μάλιστα, στα αποδυτήρια χωρίς να έχει σκοράρει τρίποντο (0/8).

Η Μούρθια άνοιξε την ψαλίδα στους 16 πόντους (39-55, 24’΄), όμως το Περιστέρι bwin βρήκε κάποιες καλές φάσεις προς το τέλος της τρίτης περιόδου και πλησίασε στους 8 (55-63, 30′).

Η ελληνική ομάδα καλύψε ακόμα περισσότερο έδαφος, πλησιάζοντας στο -4 (66-70) στο 34′. Ο Τζο Ράγκλαντ, που αποτελούσε την πιο αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος σε όλο το ματς, έφερε την ομάδα του στο -3 (70-73) στα 4’44” πριν το τέλος. Ακολούθησαν δύο τρίποντα εκατέρωθεν από τους Τζάστιν Σλίβα και Στέλιο Πουλιανίτη (73-76).

Μία βολή του Τρόι Κουπέιν και ένα καλάθι του Κένι Γουίλιαμς διαμόρφωσαν το 75-77. Ο Νέιτ Ρένφρο έχασε ένα φαινομενικά εύκολο καλάθι και ο Ντίλαν Ένις σκόραρε στην άλλη πλευρά του παρκέ για το 75-79 με 2’32” στο χρονόμετρο. Μία βολή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ένα επιθετικό ριμπάουντ του Τζάστιν Σλίβα και ένα τρίποντο του Λούντβιγκ Χάκανσον για το 75-83 στα 1’47”.

Το Περιστέρι δεν κατέθεσε τα όπλα και βρέθηκε στο 82-85 με 41″ στο ρολόι. Ο Νίκος Χουγκάζ πήγε για το τρίποντο της ισοφάρισης στα 11″, αλλά δέχηκε το στοπ από τον Μάρκο Τοντόροβιτς και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοζλόβσκις, Σάλινς, Μπάκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Ντάνκουμπιτς 2 (3 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5 (2 ασίστ), Ράγκλαντ 24 (11/16 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νένφρο 12 (4/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 18 (2/4 τρίποντα), Χουγκάζ 3 (3 ριμπάουντ), Κασελάκης 2, Λοβ 4, Μήτροτ-Λονγκ 6, Τόμπσον 8 (2 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, Ζούγρης

ΜΟΥΡΘΙΑ (Αλόνσο): Ένις 9 (3 ασίστ), Χάκανσον 22 (2 ριμπάουντ), Ράντενμπο 8, Σαντ-Ρος 4, Τοντόροβιτς 8, Καουπέιν 11 (4 ασίστ), Ντιανιέ, Γέλινεκ, Κούρουκς 4 (4 ριμπάουντ), Ράντοβιτς, Σλίβα 12 (5 ριμπάουντ)

 

Πηγή

Advertisement

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: «Ζυμώσεις» λίγο πριν την κάλπη!

Οι εκλογές του ερασιτέχνη Απόλλωνα μπαίνουν στην τελική ευθεία (28-29 Μαΐου) – Πώς συνδέονται με την επόμενη μέρα της ΚΑΕ

Published

on

Ο υποβιβασμός του Απόλλωνα από τη μεγάλη κατηγορία μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια παρουσίας είναι λογικό να έχει οδηγήσει σε παύση λειτουργίας της ομάδας, καθώς η πλειονότητα του ρόστερ αποτελείται από Αμερικάνους παίκτες, οι οποίοι έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους.

Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον στρέφεται σε διοικητικό επίπεδο και δη στις εκλογές που έρχονται στον ερασιτέχνη σύλλογο και είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 28-29 Μα- ΐου. Οι επαφές και συζητήσεις είναι πολλές εδώ και καιρό, μένει να φανεί όμως σε ποιο αποτέλεσμα θα καταλήξουν, καθώς θα στηθεί διπλή κάλπη βάσει του νέου αθλητικού νόμου (για πρόεδρο και δ.σ.).

Γιατί στην παρούσα φάση πολλοί και διάφοροι μπορεί να εκφέρουν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις, όμως εκείνο που θα έχει αξία και βαρύτητα είναι να βρεθεί το διοικητικό σχήμα που θα προχωρήσει τα τμήματα του ερασιτέχνη σε ακόμη καλύτερες ημέρες, όπως και σε μία καλύτερη συνεργασία με την ΚΑΕ που είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Τέλος τα μεγάλα «βαρίδια»

Η απερχόμενη διοίκηση πάντως υπό την προεδρία του Γιώργου Αθανασίου έχει πετύχει έτσι ώστε ο σύλλογος να έχει τακτοποιήσει πλείστες από τις οφειλές του παρελθόντος και παράλληλα, έχουν μπει καλές βάσεις στη λειτουργία των Ακαδημιών με τα τρία γήπεδα που υπάρχουν στο Αθλητικό Κέντρο της Περιβόλας.

Κάτι για το οποίο έχει το δικό του μερτικό και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Βασίλης Βλασταράς, βάζοντας το χέρι στην τσέπη και δίνοντας λύση αθόρυβα και ουσιαστικά σε εκκρεμότητες που ταλάνιζαν τον σύλλογο επί χρόνια.

Και δεν είναι μόνο τα καθαρά αγωνιστικά θέματα. Τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις του ερασιτέχνη Απόλλωνα (υπό την προεδρία του Γ. Αθανασίου) πέτυχαν να ρυθμίσουν κι άλλα πολύ σημαντικά ανοιχτά ζητήματα από τα-πολύ- πιο πίσω χρόνια, που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία του συλλόγου.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανοίγει το ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός!

Published

on

Σε μια ξεχωριστή κίνηση θα προβεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον ημιτελικό του Final -4 της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της πράσινης ΚΑΕ έχουν αποφασίσει να ανοίξουν το κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν από εκεί οι οπαδοί του τριφυλλιού το εξαιρετικής σημασίας παιχνίδι της ομάδας στην επιστροφή της σε Final-4 μετά από 12 χρόνια.

Φυσικά και οι άνθρωποι της ομάδας θα προετοιμάσουν κατάλληλα το γήπεδο, τοποθετώντας αρκετές γιγαντοοθόνες σε σημεία έτσι ώστε να υπάρξει καλή οπτική γωνία από κάθε γωνιά του γηπέδου.

Πρόκειται για μια κίνηση την οποία αποφάσισαν οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ θέλοντας στηρίξουν τους οπαδούς που ήταν στο πλευρό της ομάδας καθόλη της διάρκεια της σεζόν, γνωρίζοντας ότι θα ήθελαν πολλοί να βρεθούν και πάλι δίπλα της στο Βερολίνο για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν.

Όπως τόνισε και το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκης ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ, Δημήτρης Κοντός, οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό έχουν αγγίξει τις 30.000 την στιγμή που τα εισιτήρια που έχει να διαθέσει η ΚΑΕ είναι μόλις 539! Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, ως ένα δείγμα ανταπόδωσης.

Λεπτομέρειες για την κίνηση αυτή θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Λογικά θα υπάρχουν εισιτήρια, ενώ το σίγουρο είναι ότι η ΚΑΕ θα ετοιμάσει event σε όλο το γήπεδο σε μεγάλο μέρος της ημέρας.

Continue Reading

BASKET LEAGUE

Η τελική κατάταξη της Basket League και τα ζευγάρια των πλέι-οφ

Published

on

Η λήξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού AKTOR με τον Άρη στο “Αλεξάνδρειο” σηματοδότησε και την ολοκλήρωση του Top-6 της Basket League.

Οι πράσινοι τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογίας (26-1), ο Ολυμπιακός ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 24-3 και το Περιστέρι έκλεισε την τριάδα με 16 νίκες και 11 ήττες. Ο Προμηθέας είναι η τελευταία ομάδα που θα αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs (16-11), ενώ οι Άρης και Κολοσσός Ρόδου έλαβαν τις θέσεις No.5 και No.6, αντίστοιχα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προβιβάστηκαν από τα playouts, με τις διασταυρώσεις των προημιτελικών σειρών (κρίνονται στις δύο νίκες) να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Παναθηναϊκός AKTOR (1) – ΠΑΟΚ (8)
  • Ολυμπιακός (2) – ΑΕΚ Betsson (7)
  • Περιστέρι bwin (3) – Κολοσσός Ρόδου (6)
  • Προμηθέας Πάτρας (4) – Άρης (5)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson (15/5, 17:15)
  • Περιστέρι bwin – Κολοσσός (15/5, 20:15)
  • Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ (16/5, 20:15)
  • Προμηθέας – Άρης (17/5, 17:15)

2η αγωνιστική

  • ΑΕΚ Betsson – Ολυμπιακός (18/5, 17:15)
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR (18/5, 20:00)
  • Κολοσσός – Περιστέρι bwin (19/5, 17:15)
  • Άρης – Προμηθέας (20/5, 20:15)

Στην Elite League θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Απόλλωνας Πάτρας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook