Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τάσος Αναγνωστόπουλος: «Γιατί όχι… και στην Α2;»

Published

on

«Εντάξει, αφού δεν πάθαμε τίποτα με την υγεία μας με όλα αυτά που ζήσαμε ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές φέτος στη Β’ εθνική, δε νομίζω να έχουμε… κίνδυνο για κάτι ανάλογο τα επόμενα χρόνια».

Αυτή ήταν η αρχική αναφορά που έκανε στη «Match» ο πρόεδρος της Αχαγιάς ΄82 Τάσος Αναγνωστόπουλος δηλώνοντας το «δράμα» που έζησε πρωτίστως ο ίδιος στον τελευταίο αγώνα με τον Αργοναύτη στη Ραφήνα.

«Δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει τέτοιες στιγμές αγωνίας γιατί πραγματικά είναι επικίνδυνο, όμως αυτή είναι και η γοητεία του αθλητισμού σε όλο της το μεγαλείο.

Είχαμε νικήσει στη Ραφήνα κι όμως δεν τολμούσαμε να πανηγυρίσουμε μια και το άλλο ματς που έκρινε συνδυαστικά την παραμονή μας είχε οδηγηθεί σε παράταση.

Ήταν φοβερό, τα συναισθήματα εναλλάσσονταν πολύ γρήγορα, με την επιβίωση από τον υποβιβασμό να απέχουν ελάχιστα. Χαλάλι όμως, τέλος καλό όλα καλά.

Μέχρι τότε όμως ήμασταν νεκροί στην κυριολεξία, μέχρι να αρχίσει να ουρλιάζει ο Φραντζής στα αποδυτήρια που βρισκόμασταν μαθαίνοντας για τη νίκη του Εθνικού».

– Τι μέτρησε καθοριστικά για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα δεδομένα για την Αχαγιά ’82;

«Το ότι μας δόθηκε η δυνατότητα με πολύ μεγάλη οικονομική θυσία να φέρουμε τον Γενάρη στην ομάδα δυο πολύ καλούς αθλητές που μας βοήθησαν αρκετά. Αναφέρομαι στον Νεόφυτο αλλά και τον Άγγελο Οικονομόπουλο, παρότι ο τελευταίος για τους δικούς του προσωπικούς λόγους δεν έμεινε μέχρι τέλους.

Είχαμε κενό στα γκαρντ, ο Φραντζής έπαιζε 40’ και το καλύψαμε πολύ καλά, ενώ στους ψηλούς ήμασταν γεμάτοι».

– Το «κλειδί» για την τελική επίτευξη του στόχου ποιο ήταν;

«Ότι είμαστε οικογένεια, μια γροθιά όλοι, διοίκηση-προπονητές-παίκτες και δεν το λέω τυχαία.

Οι παίκτες ειδικά από τα Χριστούγεννα και μετά έγιναν ένα μεταξύ τους, πήγαιναν κι έτρωγαν όλοι μαζί κάθε Παρασκευή στα διάφορα μαγαζιά της περιοχής. Το λένε και οι παίκτες ότι φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά τους».

– Η ομάδα σώθηκε. Για τη νέα χρονιά τι μπορεί να περιμένουν οι φίλοι της;

«Έχουμε μια μικρή εμπειρία του τι εστί Β’ εθνική. Θα γίνουν οι καλύτερες κινήσεις κι εκτιμώ ότι -αν κι ακόμη είναι νωρίς- θα μείνουμε στην κατηγορία εύκολα.

Θέλουμε νέα παιδιά με ενέργεια και δύναμη, τα στοιχεία αυτά κρίνουν τα περισσότερα παιχνίδια. Στόχος μας είναι να μείνουν όλα τα παιδιά, θα μιλήσουμε μαζί τους και πιστεύω ότι θα πάμε μαζί και του χρόνου με τις κατάλληλες προσθήκες που θα χρειαστούν».

– Η Αχαγιά ’82 θέλει να μονιμοποιηθεί στη Β’ εθνική ή ψάχνει την υπέρβαση που λέγεται Α2;

«Μας ενδιαφέρει και η Α2, δεν είναι μεγάλη διαφορά για να ανέβεις σε αυτή την κατηγορία. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και με την βοήθεια του κόσμου και των χορηγών μας ναι, γιατί όχι να μην βρεθούμε στην Α2.

Θέληση και πίστη να υπάρχει κι όλα γίνονται. Άλλωστε για να επιβιώσεις στη Β’ εθνική είναι υποχρεωτικό να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού, επομένως γιατί Β’ κι όχι Α2».

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπανούλης: “Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, δώσαμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε”

Published

on

Το Περιστέρι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Basketball Champions League, αφού ηττήθηκε από την Τενερίφη με 93-97. Ο προπονητής των Πριγκίπων, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε μερικά δευτερόλεπτα μετά από τη λήξη της αναμέτρησης, στάθηκε στην εξαιρετική χρονιά που διανύει η ομάδα του και έδωσε το “σύνθημα” για τη συνέχεια στη σεζόν.

“Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, κάποιες φορές χάνεις, κάποιες φορές κερδίζεις. Δώσαμε τον αγώνα μας, χάσαμε αλλά συνεχίζουμε” ανέφερε ο Έλληνας κόουτς και εξήγησε ότι μετά από τον ημιτελικό δεν είναι η κατάλληλη ώρα για δηλώσεις ενόψει του μικρού τελικού του BCL: “Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για μεθαύριο” εξήγησε ο Βασίλης Σπανούλης.

 

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Περιστέρι ηττήθηκε με 97-93 από την Τενερίφη και αποχαιρέτησε το όνειρο του τελικού στο ΒCL

Published

on

Το Περιστέρι γνώρισε ήττα με 97-93 από την Τενερίφη στον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League, αφού άργησε να βάλει τα σουτ από την περιφέρεια, ενώ δέχθηκε 34 πόντους από τον Γκάι, 27 από τον Χουέρτας και 21 από τον Σερμαντίνι.

Ο ασταμάτητος Κάιλ Γκάι (34 πόντοι με 6/10 τρίποντα), ο αειθαλής Μαρσελίνιο Χουέρτας (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 λάθη) και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ( 21 πόντοι) που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (26/4) ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Basketball Champions League έβαλαν τέλος στα όνειρα του Περιστερίου bwin να σηκώσει το τρόπαιο στο Βελιγράδι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε με πληγωμένη από την αστοχία της στα τρίποντα (9/27 τρίποντα). Τα τέσσερα εξ’αυτών μπήκαν, μάλιστα, στο τελευταίο τετράλεπτο, όταν το Περιστέρι είχε βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά.

Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, Τζο Ράγκλαντ, Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς και Στέλιος Πουλιανίτης ήταν διψήφιοι για την ελληνική ομάδα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Πλέον, η ομάδα των δυτικών προαστίων θα παίξει για την τρίτη θέση με τον ηττημένο του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Μάλαγα και τη Μούρθια, το απόγευμα της Κυριακής (28/4).

 

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Mία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΚ για την ρίψη τριών μπουκαλιών στον αγώνα με τον Προμηθέα

Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης για τη συμπεριφορά των οπαδών της

Published

on

Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ την τελευταία διετία από την συμπεριφορά κάποιων οπαδών της σε Basketball Champions League και Stoiximan Basket League. Έχει δεχθεί πολλές τιμωρίες. Σκοπεύει όμως αυτό να το αλλάξει πλέον.

Αυτό τόνισε με ανακοίνωσή της η “Ένωση”, με αφορμή την τιμωρία της από το BCL με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για την σεζόν 2024/25 και πρόστιμο 25.000 ευρώ για την ρίψη τριών μπουκαλιών στον αγώνα με τον Προμηθέα στα Άνω Λιόσια στις 20 Μαρτίου (ήττα με 67-79).

Συγκεκριμένα, οι “κιτρινόμαυροι” αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι “πρόδηλο είναι, ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από μεμονωμένες συμπεριφορές οπαδών μας, αλλά και συμπεριφορές προβοκατόρων, οι οποίοι προκαλούν ανυπολόγιστη ζημία, αγωνιστική/οικονομική στην Ομάδα μας”, δεσμευόμενη ότι πλέον αυτό δεν θα ξανασυμβεί, αφού θα λάβει μέτρα.

Παράλληλα, η ΑΕΚ Betsson ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“H ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC ενημερώνει, ότι με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η Ομάδα μας τιμωρήθηκε με μία (1) αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στο BCL, με αναστολή, για την περίοδο 2024-2025, αλλά και με 25.000 ευρώ πειθαρχικό πρόστιμο.

Η τιμωρία αφορούσε στη ρίψη τριών (3) μπουκαλιών στη διάρκεια της αναμέτρησης της 20ής Μαρτίου 2024 με Προμηθέα Πάτρας, και την προσωρινή διακοπή της εξαιτίας αυτών, στα Άνω Λιόσια.
Ο κίνδυνος να πέσει «βαρύς ο πέλεκυς» κατά της Ομάδας μας ήταν ορατός, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην αναμέτρηση της περασμένης περιόδου με Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Περιστατικά σημειώθηκαν, ωστόσο, και στις αναμετρήσεις του BCL στα Άνω Λιόσια με Ρέτζιο Εμίλια (3 αγωνιστικές τιμωρίας) και Ρίγα (1 αγωνιστική τιμωρίας με αναστολή), στο ΟΑΚΑ πάλι σε αγώνα με Χάποελ Ιερουσαλήμ (1 αγωνιστική τιμωρίας με αναστολή) αλλά και σε αναμετρήσεις στη Basket League, εντός και εκτός έδρας, με συνέπεια τις τελευταίες αγωνιστικές της τρεχούσης περιόδου η Ομάδα μας να είναι καταδικασμένη ν’ αγωνίζεται χωρίς τον κόσμο της στο Olympic Hall.

Παρά το γεγονός, ότι επικρατεί σχετική ικανοποίηση από μέρους μας από την ποινή, η οποία κρίθηκε «εν πολλοίς» και από τα επιχειρήματα, που κατέθεσε για ακόμη μία φορά η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC προκειμένου ν’ αντικρούσει τις κατηγορίες, πρόδηλο είναι, ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από μεμονωμένες συμπεριφορές οπαδών μας, αλλά και συμπεριφορές προβοκατόρων, οι οποίοι προκαλούν ανυπολόγιστη ζημία, αγωνιστική/οικονομική στην Ομάδα μας.

Και το κυριότερο: Είναι αδιανόητο, οι συμπεριφορές αυτές να «τιμωρούν» και την πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπούν τη «Βασίλισσα» και τη στηρίζουν με τη φωνή και την ψυχή της, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ αρκετοί εξ αυτών ως κάτοχοι Εισιτηρίων Διαρκείας έχουν προπληρώσει για τη «Βασίλισσα». Ενημερώνουμε όλους όσοι έχουν πληγώσει την Ομάδα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και όλους όσοι θα διανοηθούν να το πράξουν ξανά στο μέλλον, ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Έχουμε ήδη προαναγγείλει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα εν όψει της νέας περιόδου, κι αυτές αφορούν και σε εξοπλισμό και σε τακτικές μας.

Δεσμευτήκαμε, ότι θ’ αλλάξουμε.

Και θ’ αλλάξουμε σε όλα!

Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε το Γήπεδό μας και την επένδυσή μας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή, που βρίσκεται «εν εξελίξει» το πλάνο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, με εκπλήξεις που θα γίνουν ορατές το επόμενο διάστημα κόντρα στους λίγους, που το καθυστερούν, ή ενδεχομένως κάνουν και τρίτες σκέψεις. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι είμαστε εδώ. Πιο… εδώ δεν γίνεται ως Διοίκηση, όπως θ’ αποδειχθεί σύντομα και με πράξεις. Δεν απογοητευόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω!

Φτάνει πια!

ΥΓ: Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για όλα τα ζητήματα. Συντονιστείτε…”

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Σπανούλης: “Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, δώσαμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε”

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Το φιλί και η καρδούλα του Λευτέρη Πετρούνια προς την οικογένειά του μετά το τέλος του προγράμματός του

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έβδομη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Το Περιστέρι ηττήθηκε με 97-93 από την Τενερίφη και αποχαιρέτησε το όνειρο του τελικού στο ΒCL

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

«Ασημένια» η Τελτσίδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Στα Χανιά θα διεκδικήσουν την άνοδο οι γυναίκες της Παναχαϊκής

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Το μήνυμα της Νόρας Δράκου για την Ολυμπιακή Φλόγα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πειραιά στην Μασσαλία

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Mία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΚ για την ρίψη τριών μπουκαλιών στον αγώνα με τον Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Μπάσκετ: Πρεμιέρα με άνετη νίκη των Νεανίδων Προμηθέα στην Κόρινθο

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Σπανούλης: “Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, δώσαμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε”

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Το φιλί και η καρδούλα του Λευτέρη Πετρούνια προς την οικογένειά του μετά το τέλος του προγράμματός του

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έβδομη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Το Περιστέρι ηττήθηκε με 97-93 από την Τενερίφη και αποχαιρέτησε το όνειρο του τελικού στο ΒCL

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

«Ασημένια» η Τελτσίδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Στα Χανιά θα διεκδικήσουν την άνοδο οι γυναίκες της Παναχαϊκής

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Το μήνυμα της Νόρας Δράκου για την Ολυμπιακή Φλόγα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πειραιά στην Μασσαλία

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Mία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στην ΑΕΚ για την ρίψη τριών μπουκαλιών στον αγώνα με τον Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Μπάσκετ: Πρεμιέρα με άνετη νίκη των Νεανίδων Προμηθέα στην Κόρινθο

Facebook