Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Μίλωνα ο Αίολος Αγυιάς

Οι νεοφώτιστοι ολοκλήρωσαν την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη τους χρονιά στη Β’ Εθνική.

Published

on

Έγιναν οι πρώτοι αγώνες για τα play off και τα play out της Β’ Εθνικής Ανδρών και κάποιες ομάδες είτε έκαναν ήδη το επόμενο βήμα φτάνοντας στο 3-0, είτε αποχαιρετούν την κατηγορία.

Στη μάχη των play off, Μίλωνας, Πανιώνιος και Μύκονος συνεχίζουν την μάχη τους για την άνοδο στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, φτάνοντας και οι τρεις στο 3-0.

Ανοιχτό παραμένει το ζευγάρι Πανελευσινιακός-Πρωτέας Βούλας (1-2). Στο Βορρά ο Έσπερος Λαμίας και ο Μακεδονικός έφτασαν στο 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι αγώνες:

1ος Όμιλος

Τετάρτη 5/4

Play Off

Μίλωνας – Αίολος Αγυιάς 92-58 (3-0)

Μύκονος – ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» 74-60 (3-0)

Οι αγώνες αναλυτικά:

Μίλων-Αίολος Αγυιάς Πατρών 92-58

Διαιτητές: Ασλανίδης-Χαϊνά –Καραμπιτσάκος

Δεκάλεπτα : 26-14, 53-26, 72-44, 92-58

Μίλωνας (Καραγιάννης): Τσρνιτς 10(2), Χατζηκυριάκος 3, Πετρίδης 14, Ανέστης 6(1), Ετζιάκα 6, Μοτσενίγγος 16(2),Δομπρογιάννης 4, Χριστόπουλος 5(1), Μαλούκος 12, Χατζηλεοντής 2, Ζούμπος 12(4), Δημάκος 2

Αίολος Αγυιάς (Παπαδημητρίου): Χαντζόπουλος 7, Πλώτας 7, Βαλάης, Γιαννικόπουλος 13, Νιφόρας 10, Θανόπουλος 6(2), Παπαφωτίου 10(1), Γκάτζιος 3(1), Χριστόπουλος, Γεωργίου, Λυμπέρης 2, Στόλλας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

«Στενό μαρκάρισμα» από Ηλία Παπαθεοδώρου

Published

on

Από τη στιγμή που τον Προμηθέα 2014 στη National League 2 ενισχύουν σε κάποια παιχνίδια παίκτες από την αντρική ομάδα (Μπαζίνας, Πλώτας, Λάγιος, Καραγιαννίδης) είναι απόλυτα λογικό ο Ηλίας Παπαθεοδώρου όποτε του δίνεται η ευκαιρία να τους βλέπει από κοντά.

Κάτι που έκανε στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ με την Παναχαϊκή όπου βρέθηκε στις εξέδρες του «Promitheas Park» έχοντας στην παρέα του τον Κώστα Ντούβα και παρακολούθησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ το επανέλαβε και στον δεύτερο της Αγυιάς.

Ο τεχνικός του Προμηθέα έχει δει αρκετά παιχνίδια του Προμηθέα 2014 θέλοντας να έχει πλήρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό του, καθώς κάποιοι αθλητές είναι πιθανό να κληθούν στην προετοιμασία της νέας περιόδου.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Sold out το ΟΑΚΑ για το Game 5, περίπου 100.000 αιτήματα στην αναμονή

Published

on

Τα… μαγικά χαρτάκια του κρίσιμου Game 5 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ (7/5, 21:15), τέθηκαν σε κυκλοφορία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5) και μέσα σε λίγες ώρες έκαναν… φτερά, με τους «πράσινους» φιλάθλους να τα εξαφανίζουν.

Η… μανία του κόσμου του «τριφυλλιού», μάλιστα, να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και να την ενισχύσει στην προσπάθεια της να προκριθεί στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2012 ήταν τόσο μεγάλη, που οι αναμονές στην ηλεκτρονική αγορά άγγιξαν τις 100.000.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο των Ισραηλινών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο και του… έκτου παίκτη του Παναθηναϊκού, στο κατάμεστο από 20.000 φιλάθλους κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

 

Πηγή

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: Από τα πλέι-οφ …στον υποβιβασμό

Η πατρινή ομάδα αν και ξεκίνησε τη σεζόν με άκρως φιλόδοξους στόχους, το τελικό αποτέλεσμα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο

Published

on

Ήταν 5 Μαΐου 2023 όταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Απόλλων Βασίλης Βλασταράς (με μια ποικιλόμορφη συνεισφορά γενικότερα στην «μελανόλευκη» οικογένεια») παρέθετε συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση της σεζόν 2022-23 όπου η ομάδα είχε πετύχει να «επιβιώσει» στην Basket League.

Τότε που αν και πολύ νωρίς χρονικά, φρόντισε να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρώ νπως του χρόνου θα είναι πιο εύκολο το έργο μας με στόχο να κάνουμε κάτι καλύτερο, το βήμα το παραπάνω, να μπούμε στην 8άδα», νήταν τα λόγια του.

Λόγια βέβαια που δεν τα είπε τυχαία, ξέροντας πολύ καλά ότι οικονομικά τα πράγματα ήταν πολύ βελτιωμένα στο σύλλογο κι ότι το μπάτζετ που θα διατίθετο για την ανδρική ομάδα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Κάτι που φάνηκε στην πράξη με τις ηχηρές μεταγραφές που ακολούθησαν από την Ελληνική και ξένη αγορά, δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού και υψηλών προσδοκιών όχι νμόνο στους ευρισκόμενους εντός των τειχών ντου Απόλλωνα, αλλά και γενικότερα στις τάξεις ντων πατρινών φιλάθλων.

Όμως, η συνεχεία αποδείχθηκε εκ διαμέτρου αντίθετη με τους φιλόδοξους αρχικούς στόχους. Λάθη και αστοχίες σε πολλούς και διάφορους τομείς οδήγησαν την ομάδα από πολύ νωρίς χαμηλά στη βαθμολογία, θέση που δεν πέτυχε να βελτιώσει ούτε στις 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, ούτε όμως και στις πέντε επιπλέον των πλέι-άουτ.

Επίσης, οι δύο αλλαγές προπονητών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου (Δελέγκος αντί Βετούλα και  Χριστόπουλος αντί Δελέγκου) δεν μπόρεσαν να σώσουν την κατηγορία…

Δεν είναι «καταστροφή»

Πάντως ο υποβιβασμός από τη μεγάλη κατηγορία δεν σημαίνει το τέλος του μελανόλευκου… κόσμου, αρκεί φυσικά να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή σε ότι έχει να κάνει με τη «θωράκιση» της ομάδας σε όλους τους τομείς ενόψει Elite League.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook